Provincie Friesland



PERSBERICHT

Nummer: 304 JA
Datum: 18 oktober 2005

Provincie steunt innovatief project StudioOnderneming

In het project StudioOnderneming zullen werkzoekende jongeren met een nieuwe techniek, streaming video genaamd, filmpjes maken bij Friese bedrijven waarin zij beroepsprofielen eigentijds weergeven. Deze filmpjes kunnen enerzijds worden gebruikt om via internet de inhoud van vacatures waarheidsgetrouw weer te geven en zo imagoproblemen van bepaalde beroepen tegengaan. Anderzijds kunnen de filmpjes worden gebruikt in het onderwijs om jongeren te informeren over beroeps- en opleidingsmogelijkheden. De werkloze jongeren komen bij het maken van de filmpjes veelvuldig in contact met werkgevers. Op deze wijze kunnen de cursisten zich zo oriënteren op de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Daarnaast komen de cursisten op een "bijzondere" wijze binnen bij bedrijven en worden zij zo in staat gesteld om zichzelf op een goede wijze te presenteren. De werkzoekende krijgt "een gezicht" voor de werkgever.

Het project heeft een subsidie toegezegd gekregen uit het EQUAL-programma van het Europees Sociaal Fonds, dat gericht is op het ontwikkelen van instrumenten en methodieken om de ongelijkheid op de arbeidsmarkt tegen te gaan. Het project zal in drie plaatsen in Nederland lopen: Almere, Heerenveen en Hilversum.

Gedeputeerde Staten steunen het Friese deelproject met E 50.000, omdat het positief bijdraagt aan het provinciaal sociaal economisch beleid. Het project is een concreet initiatief waarmee jongeren hun kennis kunnen vergroten van de arbeidsmarkt in relatie tot hun beroepskeuze en opleidingskeuze. Het project levert een product op dat in het onderwijs kan worden gebruikt.

In Heerenveen kunnen 30 werkzoekende jongeren deelnemen aan het project. Adviesbureau Papageno te Heerenveen draagt zorg voor de uitvoering van het deelproject in Heerenveen.

_________________________________________________________________________Meer informatie over dit persbericht is verkrijgbaar bij Communicatie en Externe Betrekkingen van de provincie Fryslân, tel. nr. 058 - 292 5735. Dit persbericht is ook te vinden via internet, www.fryslan.nl.


---- --