Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Samsung start ontwikkeling digitale spiegelreflexcamera's met verwisselbare lenzen

Samsung en Pentax gaan samenwerken in digitale spiegelreflexcamera's

Naarden, 19 oktober 2005 - Samsung en Pentax gaan gezamenlijk digitale spiegelreflexcamera's met verwisselbare lenzen ontwikkelen. Samsung verwacht met deze samenwerking een aandeel in deze markt op te eisen door de consument geavanceerde en kwalitatief hoogwaardige producten te bieden.

Samsung en Pentax delen hun kennis en ontwikkelen samen nieuwe technologieën, zodat ze innovatieve, digitale spiegelreflexcamera's op de markt kunnen brengen. Beide ondernemingen verwachten deze ambitie waar te maken door hun krachten te bundelen. Samsung heeft veel kennis en ervaring met digital image processors, digitale convergentietechnologieën en marketing. Pentax, dat meer dan vijftig jaar ervaring heeft, beschikt over een uitgebreide lijn high-performance verwisselbare lenzen en baanbrekende technologieën voor high precision-camera's.

De digitale cameramarkt is de afgelopen jaren snel gegroeid. In 2001 werden wereldwijd 20 miljoen camera's verkocht. Samsungs aandeel daarin was miniem. Geschat wordt dat in 2005 wereldwijd meer dan 82 miljoen camera's over de toonbank gaan, waarbij Samsung verwacht een marktaandeel van 5% op te eisen. Naar verwachting zullen er in 2006 89 miljoen camera's worden verkocht. Binnen de markt van digitale camera's groeit de markt voor digitale spiegelreflexcamera's sterk. In 2005 zullen er wereldwijd meer dan 4,2 miljoen digitale spiegelreflexcamera's worden verkocht. In 2006 gaan er naar verwachting 5,7 miljoen over de toonbank. De Koreaanse onderneming heeft de afgelopen jaren een veel grotere groei doorgemaakt dan de markt als geheel en wil binnen enkele jaren een toppositie innemen op de markt van digitale camera's, waaronder ook digitale spiegelreflexcamera's.

Samsung verwacht deze toppositie te bereiken door innovatieve en kwalitatief hoogwaardige digitale camera's op de markt te brengen. Sinds afgelopen week is de Samsung Pro815 wereldwijd verkrijgbaar. Deze high-end 8 megapixel digitale camera heeft met 15x 's werelds grootste optische zoom.

Samsung camera's

Samsung digitale camera's worden ontwikkeld en geproduceerd door Samsung Techwin. Deze onderneming uit de Samsung Group is wereldwijd toonaangevend in hightech producten, waaronder halfgeleidersystemen, optische en digitale beeldbewerking, industriële motoren en defensieapparatuur. De digitale camera's van Samsung nemen een vooraanstaande positie in de markt van digitale fotografie in. Door de nadruk op continue technologische innovatie zijn de fraai vormgegeven digitale camera's van Samsung geavanceerd en gemakkelijk in het gebruik. Meer informatie over Samsung camera's is te vinden op www.samsung.nl.



Ingezonden persbericht