Ingezonden persbericht


Persbericht

Swyx introduceert Business Class internettelefonie voor MKB

19 oktober 2005 - Swyx, leverancier van softwaregebaseerde IP-telefonieoplossingen, introduceert versie 5.0 van haar SwyxWare softwaregebaseerde IP-PBX-oplossing. Een belangrijke feature van SwyxWare versie 5.0 is haar SIP (Session Initiation Protocol) Business Connectivity waardoor bedrijven hun IP-gesprekken kunnen routeren via ITSP's (Internet Telephony Service Providers). Dit vormt een uitstekend alternatief voor dure ISDN- of andere netwerkconnecties voor spraaktransport. Swyx heeft recent tevens nieuwe IP-apparatuur en handsets op de markt gebracht.

Dave Smith, SVP of Marketing voor Swyx, zegt: "Voor MKB-bedrijven is vooral de besparing op de gesprekskosten en de aanschaf van PBX-apparatuur een aantrekkelijk voordeel van 'Business Class' SIP-trunking. Bovendien biedt het bedrijven meer flexibiliteit in hun telefoongebruik. Zo kunnen SIP-aanbieders bedrijven die niet geografisch afhankelijk zijn flexibele PSTN (Public Switched Telephone Network)-nummerreeksen bieden, zoals lokale nummers."

Even belangrijk is dat ITSP's en IP/Ethernet Service providers, net zoals resellers, met SIP-trunking en de huidige IP-infrastructuur telefoniediensten kunnen bieden die veel verder gaan dan alleen maar het realiseren van connectiviteit. Te denken valt bijvoorbeeld aan managed voice services, op maat gemaakte applicaties, number ranging services (diensten voor lokale toegang) en flexibele tariefschema's.

"Veel analisten voorspellen dat SIP voor VoIP zal worden wat HTTP is voor het internet", vervolgt Smith. "Swyx heeft uitstekend mee kunnen liften op diverse SIP-ontwikkelingen in 2005. SIP geeft de eindgebruiker de mogelijkheid om te kiezen - van SIP-handsets aan de gebruikerskant, de keuze van service provider aan de netwerkkant tot open communicatie en multimedia-infrastructuur aan de applicatiekant. Er is geen twijfel over mogelijk dat SIP-ondersteuning zowel nu als in de toekomst van enorm belang zal zijn."

Naast SIP-trunking en een aantal gebruikersverbeteringen bevat versie 5.0 ook G.729a-compressie en ondersteuning voor ENUM, een specificatie om telefoonnummers te vertalen naar domeinnamen en om het type communicatiemiddel te definiëren (e-mail, SIP, instant messaging, etc).

Swyx heeft tegelijk met SwyxWare 5.0 ook een nieuwe serie IP-telefoons geïntroduceerd. SwyxWare versie 5 is vanaf heden verkrijgbaar. U kunt ook een testversie downloaden vanaf de website. Voor een overzicht van alle nieuwe features en functies bezoekt u www.swyx.com.

(345 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Swyx
Swyx ontwikkelt en verkoopt intelligent softwaregebaseerde IP-telefonieoplossing. Swyx is opgericht in 1999 en het hoofdkantoor bevindt zich in Dortmund, Duitsland. Het bedrijf richt zich op het aanvullen of compleet vervangen van traditionele PBXs met een softwaregebaseerde IP-telefonie-oplossing.

Swyx' communicatieoplossing, SwyxWare, bestaat uit vier componenten: SwyxServer, SwyxGate, SwyxIt! en SwyxPhone. SwyxWare biedt diverse mogelijkheden, zoals voicemail, Least Cost Routing en uitgebreide rapportagefuncties, voorheen alleen beschikbaar via grote en dure PBXs.

Andere mogelijkheden zoals Call Routing Manager, gepersonaliseerde gebruikersinterface (skin) en CTI gaan veel verder dan de communicatiemogelijkheden van traditionele PBXs. Tegenwoordig verkopen meer dan 800 resellers in Europa SwyxWare.

Persinformatie

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Rian de Wit van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: riand@lewispr.com http://www.lewispr.com

Voor verdere algemene informatie kunt u contact opnemen met Harald Bender van Swyx: Tel: +49 231 4777-0 Fax: +49 231 4777-444 E-mail: office@swyx.com http://www.swyx.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com