Gemeente Dinkelland

Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Van: Gerard Flinkers
Datum: 19 oktober 2005
Betreft: aanleg persleiding langs Knik, Denekamp

AANLEG PERSLEIDING LANGS "DE KNIK" IN DENEKAMP, STANKOVERLAST "ROERDOMP" DAARMEE OPGELOST.

Wegenbouwbedrijf Temmink uit Oldenzaal start op donderdag 20 oktober a.s. met de aanleg van een persleiding langs "de Knik". Het lozingspunt van de drukriolering aan de Roerdomp wordt verplaatst naar de rotonde Ootmarsumesetraat. De persleiding zal de problemen van stankoverlast aan de Roerdomp oplossen.

Toelichting:
In het Gemeentelijk Riolerings Plan (GRP) 2004-2008 is opgenomen dat het lozingspunt van de drukriolering aan de Roerdomp verlegd zal worden naar de rotonde Ootmarsumsestraat. De aanleg van de persleiding zal de problemen oplossen van stankoverlast en aantasting van de riolering aan de Roerdomp in Denekamp. Daarnaast is er qua dimensionering en tracékeuze van de persleiding rekening gehouden met de toekomstige drukrioleringsaansluitingen die aan de noordzijde van het kanaal Almelo-Nordhorn gerealiseerd zullen worden.

De persleiding start aan de Nosseltweg/Westerhoekweg en gaat onder het kanaal door richting de Knik. Via de Knik, Nieuwe Werk, Ootmarsumsestraat sluit de persleiding aan op de persleiding die met de aanleg van de randweg Denekamp is meegelegd. Om het transport over een dergelijk grote afstand mogelijk te maken wordt op ca. 100 m1 van de rotonde Borghert aan de randweg een tussengemaal geplaatst die het ingezamelde rioolwater ten noorden en westen van Denekamp verpompt naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie Denekamp aan de Dorpermeienweg.

De werkzaamheden worden door Temmink Wegenbouw uit Oldenzaal uitgevoerd. Op donderdag 20 oktober wordt gestart met het graven van proefsleuven, vanaf maandag 24 oktober worden de leidingen gelegd. Voor het eind van het jaar zal de persleiding in bedrijf gesteld kunnen worden.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Team Communicatie, Gerard Flinkers, telefoonnummer 0541-854 181 of 06-51 720 330


---- --