Ingezonden persbericht


Persbericht

Aanmelden nominaties: 'De beste door XML aangedreven website van Nederland' Uitreiking XML Award 2005

Wognum, 19 oktober 2005 -- Jaarlijks wordt door de SGML/XML Users Group Holland de XML Award uitgereikt aan een persoon of organisatie die in dat jaar op de meest innovatieve manier de mogelijkheden van XML heeft uitgebuit. Net als voorgaande jaren wil zij de XML Award toekennen voor een innovatief gebruik van XML voor Websites. Gewerkt wordt op basis van openbare nominaties. De XML Award wordt uitgereikt tijdens het congres XML Holland 2005 op 23 november 2005 om 17:20 uur in Congrescentrum Papendal te Arnhem.

Met de XML Award voor 'De beste door XML aangedreven website van Nederland' wil de SGML/XML Users Group die site in de schijnwerpers zetten die, naar het oordeel van een onafhankelijke jury, in het afgelopen jaar op de meest aansprekende manier gebruik maakt van XML. De winnaar van de XML Award van vorig jaar - de Universiteit van Amsterdam - neemt ook zitting in de jury. Websites zijn nog tot 15 november te nomineren via www.xmlholland.nl.

De afgelopen jaren wordt meer en meer gebruik gemaakt van XML voor het ontwikkelen van Websites. Traditioneel wordt content in XML vastgelegd om te anticiperen op toekomstige wijzigingen in structuur, vormgeving of functionaliteit. XML biedt ook uitkomst als content ook in andere media dan het Web wordt gepubliceerd (print, mobiel internet). Nieuwere toepassingen van XML zijn content-syndicatie tussen aanleverende sites op basis van RSS of het aanroepen van externe diensten via Web Services. Ook rondom systemen voor contentmanagement zijn er XML-ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld voor het aanmaken van content met behulp van webformulieren en het dynamisch genereren van websites.

SGML/XML Users Group, Postbus 20, 1687 ZG WOGNUM

Informatie:

- Sluitingsdatum aanmelden nominaties voor de XML Award:15 november 2005
- Uitreiking XML Award: 23 november 2005 om 17:20 uur tijdens congres 'XML Holland 2005: standaard voor topprestaties'
- Locatie: Congrescentrum Papendal te Arnhem

- Informatie: www.xmlholland.nl of telefoon: 0653 357 243

Over SGML/XML Users Group
De SGML/XML Users Group Holland is een kennisplatform met leden die zich richten op het creëren, delen en onder de aandacht brengen van voorhoedekennis over de toepassingsmogelijkheden van SGML/XML. Neem voor meer informatie over de SGML/XML Users Group contact op via de website www.XMLHolland.nl, telefoon: 0620 445 401 of per post SGML/XML Users Group, Postbus 20, 1687 ZG WOGNUM

Voor redactionele informatie
Influx PR, Jakob Brons, tel.: 055-3663034, e-mail: jakob@influx-pr.com