Politie Zeeland


---

W-6769-2005 Aanrijding in Middelburg
Op de Schroeweg vond woensdag om 07.00 uur een aanrijding plaats.
Een 27-jarige Vlissingse automobilist reed over de Schroeweg, komende uit de richting van de A58. Voor hem reed een 27-jarige man uit de gemeente Borsele die stopte voor het oranje verkeerslicht. De Vlissinger kon niet tijdig stoppen en er volgde een aanrijding waabij beide voertuigen beschadigd raakten.

Z-6770-2005 Rijden onder invloed
Een 39-jarige automobilist uit Hulst kreeg woensdag om 03.45 uur in de Gentsestraat in zijn woonplaats een rijverbod van 2 uur omdat hij meer dan
1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.

O-6771-2005 Aanhouding in Renesse
Op de Roelandsweg in Renesse werd dinsdag om 22.36 uur een 18-jarige inwoner van Hellevoetsluis aangehouden wegens het trappen tegen lantaarnpalen en het vernielen van een reclamebord.

O-6772-2005 Vernieling autoruit
In de Joost de Moorstraat in Vlissingen werd dinsdag tussen 16.10 en 16.30 uur een autoruit vernield.
Vorige week werd de auto bekrast. Hoe hoog de gehel schade is, is niet bekend.

O-6773-2005 Eenzijdig ongeval
Op de Maalstede in Kapelle reed woensdag om 05.20 uur een 32-jarige automobilist uit de gemeente Kapelle tegen een lantaarnpaal.
De man was met zijn auto geslipt en tegen een lantaarnpaal gereden. De auto sloeg over de kop, de lantaarnpaal brak af. De bestuurder had daarna de plaats van het ongeval verlaten, maar kwam even later terug. Hij werd aangehouden wegens het verlaten van de plaats van het ongeval en na verhoor weer in vrijheid gesteld.

O-6774-2005 Diefstal tas
Dinsdag tussen 19.30 en 21.45 uur werd in een horecabedrijf in de Hoogstraat in Tholen de portemonnee van een bezoekster gestolen.
De portemonnee, met daarin persoonlijke papieren en enkele euro's, werd in een onbewaakt ogenblik uit haar tas weggenomen.

O-6775-2005 Onenigheid in het verkeer
Een 19-jarige bijrijder van een vrachtauto, afkomstig uit Dongen werd woensdag omstreeks 09.10 uur, op de N59 bij Nieuwerkerk, door de bestuurder van een busje geduwd en in het gezicht geslagen.
Op de kruispunt op de N59 moest de bestuurder van de vrachtauto wachten om rechtsaf te slaan toen ze werden aangereden door het busje. Deze bestuurder stapte uit en begon tegen de ramen van de vrachtauto te slaan. De bijrijder stapte uit, kreeg een duw en een klap in het gezicht. Daarna stapte bestuurder van het busje weer in en reed weg in de richting van Zierikzee. Even daarvoor waren beide auto's betrokken bij een inhaal- en invoegincident op de rotonde bij Bruinisse, waar mogelijk bovenstaande uit voortvloeide. De 19-jarige man liep door de klap geen letsel op, de vrachtwagen raakte bij de aanrijding niet beschadigd.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.