Ingezonden persbericht


Persbericht

Skypecoaching: op afstand je talenten en dromen benutten

Amsterdam, 19 oktober 2005 - Talentenbureau TalentFirst lanceert Skypecoaching: Een nieuwe manier om mensen te helpen bij het ontdekken en benutten van talenten en dromen. Hierbij maakt TalentFirst gebruik van de populaire gratis telefoneersoftware Skype en de internationale on-line talentenanalyse.

Het grote voordeel van deze methode is de onafhankelijkheid van locatie. Klanten in het buitenland maken zo, zonder extra kosten, gebruik van de diensten van TalentFirst, omdat Skype bellen zonder gesprekskosten mogelijk maakt. Andere voordelen van Skypecoaching zijn dat de klant in de eigen vertrouwde omgeving kan verblijven en dat het een tijdswinst oplevert: de klant hoeft niet te reizen.

Voorafgaand aan de coaching, doet de klant de on-line talentenanalyse waarmee TalentFirst al bekendheid verwierf. Deze analyse resulteert in een uitgebreid rapport wat via e-mail toegestuurd wordt en in zeer veel talen omgezet kan worden. Hierdoor kan een Nederlandse werknemer bij een buitenlandse werkgever Skypecoaching ondergaan en vervolgens de rapportage in bijvoorbeeld de Spaanse taal aan zijn werkgever overhandigen.

'We bereiken hiermee nu mensen die vanuit het buitenland of om andere redenen niet naar onze locatie in de Amsterdamse Jordaan kunnen komen,' aldus directeur Huub van Zwieten, 'Ervaring leert dat de behoefte aan talentgerichte coaching ook bij bijvoorbeeld ex-pats zeer groot is.'

TalentFirst realiseert met Skypecoaching nieuwe mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en ruimere perspectieven haar klanten: 'Ik vond de talentenanalyse zeer verrassend, maar zeer herkennend', aldus Jolyne uit Zuid Spanje, 'Aangezien ik in het buitenland woon, was het voor mij onmogelijk om een persoonlijk gesprek te voeren. Skypecoaching is relaxter en vertrouwder, ook omdat je in je eigen omgeving zit.'

-----



Ingezonden persbericht