Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 oktober 2005

Diefstal auto

Auto volledig uitgebrand terug gevonden

Enschede

Op dinsdag 18 oktober deed omstreeks 13.00 uur een 34-jarige Enschedese vrouw aangifte van diefstal van haar auto. Deze auto, een donkerblauwe Chevrolet type K 1500 met het kenteken VH-RD-32, werd op zaterdag 15 oktober gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Atlasvlinder in Enschede. Door de Duitse politie werd omstreeks diezelfde tijd gemeld dat de betreffende auto volledig uitgebrand is aangetroffen in de omgeving van het Duitse plaatsje Lunten. Een nader onderzoek wordt ingesteld. (05-132195)

Bedreiging

Stadswacht bedreigd met fietsslot

Enschede

Op dinsdag 18 oktober vond omstreeks 22.30 uur een bedreiging van een stadswacht plaats op het Stationsplein in Enschede. Een 40-jarige Enschedeër bedreigde de stadswacht door te zwaaien met een fietsslot, welke aan het einde was verzwaard. Daarbij schreeuwde de 40-jarige de stadswacht iets aan te doen. Met behulp van omstanders wist de stadswacht de 40-jarige te overmeesteren en in bedwang te houden tot de komst van de politie. Deze hield de verdachte aan. De verdachte verkeerde onder invloed en is opgesloten. Hij zal gehoord worden en proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-132509)

Geluidsoverlast

Politie neemt geluidsapparatuur in beslag

Haaksbergen

Op woensdag 19 oktober omstreeks 01.30 uur werd geluidsoverlast gemeld afkomstig uit een woning aan 't Kempke in Haaksbergen. De politie constateerde inderdaad veel lawaai vanuit de woning, afkomstig van de audioapparatuur. De geluidsapparatuur werd in beslag genomen en tegen de 23-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-132528)

Controle afvaltransporten

Politie controleert op vervoer van afvalstoffen

De Lutte en Enschede

Op maandag 17 oktober controleerde de politie tussen 11.00 en 16.00 uur aan de grensovergangen van de A1 in De Lutte en de A35 in Enschede zowel binnenlandse als internationale afvaltransporten. Daarnaast werden rijdende controles uitgevoerd op verschillende locaties in Hengelo en Enschede. Aan deze controle deden meerdere disciplines van de politie mee. In totaal werden 45 vrachtauto's gecontroleerd, waarvan 37 afvaltransporten. In vijf gevallen werd een proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van de milieuwetgeving. (05-132309

Ter ontnuchtering opgesloten

Dronken man valt klanten lastig

Holten

Op dinsdag 18 oktober werd omstreeks 16.30 uur overlast gemeld bij een restaurant aan de A1 onder Holten. Twee mannen waren zwaar onder invloed van drank het restaurant binnen gelopen. Daar vielen zij de klanten lastig. Nadat zij door het personeel naar buiten waren gewerkt, vielen zij buiten de klanten lastig. Een van de twee mannen zag kans weer binnen te lopen. De man kon amper op zijn benen staan. De politie hield deze man, een 43-jarige Litouwer aan wegens openbare dronkenschap. De tweede man wits te ontkomen. De verdachte is ter ontnuchtering opgesloten. (05-132439)

Snelheidscontroles

Na klachten uit de buurt houdt de politie op diverse locaties snelheidscontroles

Almelo

De politie hield dinsdagavond 18 oktober op diverse plaatsen in Almelo snelheidscontroles nadat buurtbewoners geklaagd hadden dat auto's in de wijk te hard rijden. De controles vonden plaats tussen 20.00 tot 21.30 uur achtereenvolgens aan de Havezathe, het Slot, Drakensteyn en Buitenhof. In totaal werden 197 auto's gecontroleerd. 12 bestuurders bleken harder te rijden dan de toegestane 50 km per uur en werden hiervoor bekeurd. Hoogstgemeten snelheid was 69 km per uur. (05-132499)

Wet Wapens en Munitie

Politie hield meerdere verdachten aan nadat in hun woning of auto een wapen was aangetroffen

Almelo

De politie hield dinsdag 18 oktober in meerdere woningen in Almelo een zoeking naar de aanwezigheid van wapens. Drie verdachten werden aangehouden. De aangetroffen wapens zijn in beslag genomen en tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt in het kader van de Wet Wapens en Munitie. In de woning van een 35-jarige Almeloër aan de Berliozstraat werden een vuurwapen en patronen aangetroffen. De man werd na verhoor heengezonden. Bij zoeking in een woning aan de Kremer werd geen wapen aangetroffen. In de auto van de 27-jarige bewoner werd echter een ploertendoder gevonden. De 27-jarige verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. In een woning aan de Nachtegaalstraat vond de politie een vuurwapen en een aantal patronen. De bewoner, een 37-jarige Almeloër, was tijdens de zoeking niet aanwezig. Hij meldde zich later die dag op het politiebureau en werd daar aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-132341)

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Na het veroorzaken van een aanrijding blijkt de bestuurder zodanig onder invloed van alcohol dat zijn rijbewijs wordt ingevorderd

Oldenzaal

Dinsdagavond 18 oktober reed een 41-jarige automobiliste uit Deurningen op de Oliemolenstraat in Oldenzaal in de richting van Rossum. Voor haar reed een auto, bestuurd door een 36-jarige vrouw uit Groningen. De 41-jarige vrouw zag te laat dat de auto voor haar remde, en botste er tegenaan. Omdat een blaastest uitwees dat de 41-jarige vrouw onder invloed van alcohol verkeerde, hield de politie haar aan. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,6 promille. Het rijbewijs van de 41-jarige vrouw werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (05-132504)

Fietser gewond

Fietser raakt gewond na aanrijding met electrische step

Rijssen

Dinsdagmiddag 18 oktober vond omstreeks 12.15 uur een aanrijding plaats tussen een fiets en electrische step op de kruising Haarstraat/Huttenwal/Hogepad in Rijssen. Een 78-jarige man uit Rijssen fietste over het plein naast het Hogepad. Hij verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een voor hem van rechts komende bestuurder van een electrische step, die op de Haarstraat reed. Gevolg was een aanrijding, waarbij de 78-jarige man gewond raakte. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De electrische step werd voor technisch onderzoek in beslag genomen. Inmiddels heeft onderzoek uitgewezen dat het om een niet goedgekeurd type step gaat waarmee niet op de openbare weg gereden mag worden. De 13-jarige jongen uit Rijssen die de step bestuurde, vertelde zonder toestemming van zijn vader de step te hebben meegenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-132184)

Monique Oude Wolbers en Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --