Gemeente Haarlem


19 oktober 2005

290/2005
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Gemeente Haarlem en Connexxion sluiten huurovereenkomst Amcor


Gemeente Haarlem en Facilitair Bedrijf Connexxion hebben vandaag overeenstemming bereikt over de huur van het voormalig Amcorterrein. Per 11 december zal Connexxion de nieuwe locatie betrekken. Met deze overeenkomst is het voormalig Amcorterrein dat de gemeente twee jaar geleden aankocht, nu voor een belangrijk deel verhuurd. De overeenkomst betekent een grote stap in het bereiken van de doelstelling het gehele Amcorterrein de komende jaren te exploiteren.

Gemeente en Connexxion gaan de huurovereenkomst aan voor een periode van minimaal zes en maximaal twaalf jaar. Na afloop van de huurovereenkomst zal de gemeente het terrein volgens de kaders van het Masterplan Spoorzone verder ontwikkelen.
Dit plan voorziet in de ontwikkeling van het gebied rond het spoor tussen station Spaarnwoude in het oosten, en de spoorwegdriehoek in het westen van de stad. In dit plan staan duurzaam goed wonen, versterken van de zakelijke dienstverlening en versterking van de toeristische en culturele wervingskracht centraal.

Connexxion zal op de nieuwe locatie op het Amcorterrein haar busremise exploiteren. Met de verhuizing verdwijnt de vestiging aan de Leidsevaart. Naast een verandering in locatie schaft Connexxion voor het openbaar vervoer in Haarlem en omgeving een groot aantal milieuvriendelijke bussen en taxi's op aardgas aan. De grootschalige inzet van aardgasvoertuigen is uniek in Nederland.