--------------------------------------------------------------------------
              Componence voltooit BEA's Validatie Programma               
--------------------------------------------------------------------------

Componence als enige softwareleverancier buiten de VS gevalideerd voor BEA WebLogic Portal
Nieuwegein, 19-10-2005

Componence maakt bekend dat het met Componence portlets het BEA validatieprogramma voltooid heeft en nu geverifiëerd is voor integratie met BEA WebLogic Platform 8.1. Dankzij deze validatie kan Componce haar klanten garanderen dat Componence portlets naadloos integreren met de infrastructuursoftware van BEA Systems, Inc..

Bedrijven kunnen met behulp van Componence portlets aanzienlijk besparen op de kosten van het ontwikkelen van zakelijke portals. Zij kunnen portals met rijke gebruikersfunctionaliteit en hoogwaardige content samenstellen, uitbreiden en onderhouden met ruim veertig kant-en-klare portlets, waaronder nieuws, agenda, frequently asked questions, opiniepeiling, vragenlijst, forum, zoekfunctionaliteit en geavanceerde formulieren.

De ontwikkeltijd en -kosten worden aanzienlijk teruggebracht omdat programmeren met Componence portlets in veel gevallen niet nodig is. De portlets zijn zo ontwikkeld dat gebruikers via 'drag & drop' in BEA Workshop de gewenste funcitonaliteit kunnen toevoegen.

"Componence heeft zich aangesloten bij het BEA validatieprogramma zodat wij klanten kunnen garanderen dat Componce portlets ontwikkeld zijn voor optimale integratie en samenwerking met BEA WebLogic Portal. De portlets kunnen zowel door nieuwe als bestaande BEA Portal-klanten gebruikt worden," aldus Paul Bot, directeur marketing & sales bij Componence.

Het BEA validatieprogramma bestaat uit een aantal testen om de integratie te verifiëren van partneroplossingen ontwikkeld voor samenwerking met of aanvulling van het BEA WebLogic Platform 8.1. Partners kunnen de integratie van hun software-applicaties en oplossingen met BEA WebLogic Platform 8.1 valideren of de interoperabiliteit van Java controls en extensies voor geïntegreerde ontwikkelomgevingen (integrated development environment, IDE) met BEA WebLogic Workshop 8.1 testen. Het BEA validatieprogramma is toegankelijk voor alle partners die ingeschreven zijn in het BEA Partner Programma.

"We zijn blij dat Componence deel uitmaakt van het BEA Partner Programma en de extra stap heeft genomen om de Componce portlets te valideren met BEA WebLogic Enterprise Platform," aldus Robert Brusse, Country Manager Nederland bij BEA Systems. "Ons validatieprogramma is ontwikkeld om de adoptie van partneroplossingen te versnellen en marktkansen te vergroten door wederzijdse klanten te verzekeren dat de oplossingen van deze partners ontwikkeld zijn om naadloos te integreren met het BEA WebLogic Enterprise Platform."

--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Componence
Componence is een vooraanstaande leverancier van content management portlets voor internet, extranet, intranet en collaboratie-omgevingen. Met ruim veertig portlets bieden de Componence producten en professionele services organisaties de mogelijkheid om hun e-business strategie sneller en op een meer flexibele manier te realiseren, tegen een lagere total cost of ownership. Componence software wordt ingezet in meer dan driehonderd verschillende websites. Onder Componence klanten bevinden zich prominente financiële dienstverleners, energie- en communicatiebedrijven, uitgeverijen en (semi-)overheidsinstanties.
Over BEA Systems
BEA Systems, Inc. (NASDAQ: BEAS) is een toonaangevende leverancier van zakelijke infrastructuursoftware en biedt op standaarden gebaseerde platformen om de veilige stroom van informatie en services te versnellen. De BEA productlijnen - WebLogic®, Tuxedo®, JRockit® en de nieuwe AquaLogicTM familie van Service Infrastructuur - helpen klanten bij het reduceren van IT-complexiteit en het succesvol inzetten van service-georiënteerde architectuur, om de flexibiliteit en slagkracht van de organisatie te vergroten. Voor meer informatie, zie bea.com.