Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


19 oktober 2005


Breedenbroek - aanrijding bromfiets - auto

Vond er dinsdagmiddag rond 12.45 uur een aanrijding plaats op kruising van de Prinsenstraat met de Terborgseweg. Een 30-jarige automobilist uit Dinxperlo kwam vanaf de Prinsenstraat en is niet op tijd gestopt voor de haaientanden. Hierdoor ontstond een botsing met een in de richting Ulft rijdende 17-jarige bromfietsbestuurster, eveneens uit Dinxperlo.


Gendringen - aanrijding

Een 42-jarige vrouw uit Gendringen is dinsdagmiddag met diverse kneuzingen naar het ziekenhuis in Doetinchem vervoerd, nadat zij bij een eenzijdige aanrijding betrokken raakte.
Het ongeluk gebeurde omstreeks 15.45 toen de vrouw vanaf de Tulpstraat achteruit reed en om onduidelijke reden niet met haar auto tot stilstand kwam, maar in een tuin belandde. De politie heeft nog geen verklaring van het slachtoffer kunnen opnemen over de toedracht.


Doetinchem - onder invloed op snorfiets

Agenten hebben dinsdagavond proces-verbaal opgemaakt tegen een 50-jarige Doetinchemeer die onder invloed op een snorfiets reed. De agenten zagen de man rond 18.35 uur al slingerend over de Raadhuisstraat rijden. Ze lieten de man stoppen en op het politiebureau blies hij 2.5 promille. Tegen de Doetinchemmer wordt proces-verbaal opgemaakt.


Baak - diefstal lasapparaten

Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag bij een bedrijf aan de Dambroek onder meer twee zware blauwe lasapparaten gestolen. Na het ingooien van een raam verkregen de dieven toegang tot het bedrijf. Aan de hand van sporen was duidelijk te zien, dat de apparaten via de tuin naar de Zutphen- Emmerikseweg zijn versleept. Hier zijn ze op of in een voertuig geladen. Mogelijk hebben passanten deze handelingen gezien of de dieven met de apparatuur zien rijden en de politie is dan ook op zoek naar hen.


Doetinchem - duo verdacht van winkeldiefstal

Een 16-jarige meisje uit Ulft werd dinsdagmiddag door winkelpersoneel van een kledingzaak aan de Hamburgerstraat op heterdaad betrapt toen zij een jas wilde stelen. Zij werd aan de politie overgedragen en tijdens het onderzoek werd bekend, dat een 17-jarige plaatsgenote bij de diefstal betrokken was geweest. Zij meldde zich op ontbieding vrijwillig bij de politie om een verklaring af te leggen. Beide meisjes zijn doorverwezen naar een preventieproject waar een passende maatregel zal worden getroffen.


Halle - schieten met windbuks

Tegen twee jongens uit Halle en Marienvelde (16 en 18) proces-verbaal opgemaakt omdat zij gisteren met een windbuks op de Haverstraat bij een speelplaatsje onder meer op een duif hadden geschoten. Het dier werd niet geraakt en na onderzoek werd de identiteit van het tweetal bekend. Van de buks werd vrijwillig afstand gedaan en over de afhandeling wordt nog overleg gepleegd met de officier van justitie.


Didam - vernieling ruit

Drie jongens, waarvan één met een grijze capuchon hebben woensdagochtend met stenen een ruit van een winkel aan de Kerkstraat vernield. De politie kreeg rond 00.40 uur een melding en in de buurt surveillerende agenten troffen later wel een groepje jongeren aan, maar het is nog niet duidelijk of zij verantwoordelijk zijn voor de vernieling. Dde politie heeft de zaak in onderzoek.


Doetinchem - brandende krant in portiek

De politie onderzoekt een incident aan de Mozartlaan, waarbij onbekenden maandagavond rond 21.45 uur een brandende krant bij iemand in het portiek hebben gegooid en vervolgens aanbelden. Hierdoor liepen twee matten brandschade op. De meldster was gelukkig thuis en heeft het vuur zelf gedoofd. Vermoedelijk gaat het om jeugdige vandalen, maar de politie wil via dit bericht wel op de risico's wijzen. Wanneer de bewoners niet thuis waren geweest had het anders kunnen aflopen.


Aalten - oprollen hennepkwekerij

De politie heeft dinsdag een 59-jarige Aaltenaar aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. De agenten traden op naar aanleiding van klachten over stankoverlast vanuit een woning aan de Bevrijding. Ook was er geklaagd over het dealen uit het pand in de toch wel kinderrijke woonbuurt. Agenten troffen in een schuur een volledig aan het oog onttrokken ruimte aan waar een kleine hennepkwekerij was ingericht. In de woning lag de oogst van een vorige kweek te drogen en dit bleek ruim 500 gram te zijn. Ook in de woning was een niet direct zichtbaar kwekerijtje opgezet. Verder werd ook nog hasholie aangetroffen. Alle spullen zijn in beslag genomen en proces-verbaal wordt opgemaakt.

's Heerenberg - aanrijding met betonblok
Een 35-jarige inwoner uit Gendringen heeft aangifte bij de politie gedaan, dat zijn auto zondagmiddag op de parkeerplaats aan het Stadsplein beschadigd raakte. Toen de man er zijn auto parkeerde lag er nog niets, maar toen hij rond 14. 00 uur met de auto achteruit reed bleek er een betonblok neergelegd te zijn, waardoor de auto schade opliep. Het is niet bekend waar het blok van 50 x 50 cm vandaan komt.


Drempt - verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole aan de Rijksweg heeft de politie dinsdagochtend 20 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. 11 bestuurders bleken harder dan de toegestane 50 km te rijden en de hoogst gemeten snelheid bedroeg zelfs 76 km. 4 bestuurders zaten niet handsfree te bellen en 5 droegen geen autogordel.

Einde berichten

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58
---- --