Ingezonden persbericht


Persbericht

DELA kiest voor ECM-oplossing Morningstar Systems

Heerlen, 19 oktober 2005 - Morningstar Systems, specialist op het gebied van Context Management en Enterprise Content Management, gaat bij uitvaartverzekeraar DELA een ECM-oplossing implementeren. DELA zal de oplossing, gebaseerd op Livelink van Open Text, inzetten om alle archieven binnen het hoofdkantoor te digitaliseren. Een kortere zoektijd en efficiëntere werkwijze moeten het resultaat zijn.

De verschillende archieven van DELA nemen veel ruimte in. Daarnaast stapt de organisatie binnenkort over op flexibele werkplekken, waardoor medewerkers niet altijd in de buurt van het juiste archief zijn. DELA besloot daarom alle afdelingsarchieven te digitaliseren, zodat ze vanaf elke werkplek snel toegankelijk zijn. Na een uitgebreid selectietraject viel de keuze op Morningstar Systems, met name vanwege de positieve ervaringen van een aantal bezochte referenties. Bovendien kon Morningstar Systems een webgebaseerde oplossing bieden die voldeed aan DELA's eisen op het gebied van document- en recordsmanagement.

In eerste instantie zal Livelink in gebruik genomen worden door de financiële administratie, voor het digitaliseren van inkomende facturen en het archiveren van documenten. Uiteindelijk gaan alle afdelingen binnen het hoofdkantoor van DELA het systeem inzetten. Loek Kuperus, projectmanager op de afdeling IT bij DELA: "We verwachten dat Livelink een besparing oplevert van zowel ruimte als tijd. De archieven zullen minder vloeroppervlak in beslag nemen en het zal minder tijd kosten om de juiste archiefstukken te vinden. Daarnaast moet Livelink resulteren in een kwaliteitsverbetering in onze werkprocessen: we zullen in staat zijn om nog flexibeler en efficiënter te werken."

René Beulen, directeur van Morningstar Systems: "Voor een kantoor met flexibele werkplekken is digitalisering een must. Alleen dan zijn immers alle documenten snel en eenvoudig toegankelijk voor alle medewerkers. Maar niet alleen de medewerkers van DELA zullen profiteren van Livelink, dat geldt indirect ook voor de klanten. Een efficiëntere werkwijze betekent immers ook snellere beantwoording van vragen en snellere verwerking van aanvragen en wijzigingen."

Morningstar Systems - Nieuw Eyckholt 292H, 6419 DJ, HEERLEN Tel.: 045 - 576 0710, Fax: 045 - 576 0719, e-mail: info@morningstarsystems.nl, internet: www.morningstarsystems.nl

Over Morningstar Systems
Morningstar Systems, specialist op het gebied van Context Management en Enterprise Content Management, is gericht op het verbeteren van informatie-intensieve processen binnen en tussen bedrijven. Centraal daarbij staat de samenhang tussen gestructureerde gegevensbronnen (databases, applicaties) en ongestructureerde gegevensbronnen (e-mail, tekstdocumenten, presentaties enzovoort). Morningstar ontwikkelde een aantal implementatiemethoden en technieken die hebben geleid tot een nieuwe expertise aangeduid als 'Context Management'. Ter ondersteuning daarvan levert het bedrijf als gecertificeerd wederverkoper een aantal hoogwaardige toepassingen op het gebied van portalbouw, documentbeheer, alsmede records-, workflow- en kennismanagement. De klanten van het bedrijf zijn onder meer actief in de sectoren petrochemie, farmachemie, financiële dienstverlening en advocatuur. Morningstar Systems is opgericht in 1996 en heeft vestigingen in Heerlen (hoofdkantoor), Amstelveen, Londen (UK) en Baltimore (VS). Morningstar Systems is Interwoven's Enterprise Partner of the Year en winnaar van de VIP Applicatie van het Jaar Award 2004. Meer informatie: www.morningstarsystems.nl


---

Voor redactionele informatie (Ref.: 1405):
Influx PR - Frieda Zieleman - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Tel.: 055 366 3034, e-mail: frieda@influx-pr.com