Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Apeldoorn, 19 oktober 2005

RE/MAX® Nederland opent 80e kantoor

Mijlpaal voor RE/MAX met vierde kantoor voor franchisenemer Dave Koster

RE/MAX Nederland heeft een tweetal nieuwe franchiseovereenkomsten getekend met Dave Koster. Koster zal begin 2006 met de vestiging in Berkel en Rodenrijs zijn vierde RE/MAX makelaarskantoor beginnen. Hiermee komt het totaal aantal Nederlandse kantoren van RE/MAX - 's werelds grootste makelaarsnetwerk - op 80. De ondertekening van zijn volgende licentie - een week later- betekent de start van zijn vijfde RE/MAX makelaarskantoor; nu in Waddinxveen onder de naam RE/MAX Makelaarscentrum (Waddinxveen). RE/MAX Nederland is in zeven jaar uitgegroeid tot een van 's lands grootste franchiseorganisaties in de makelaardij.

Aanzienlijke groei
RE/MAX Nederland is sinds het ontstaan continu gegroeid. Het aantal transacties is in het derde kwartaal van 2005 wederom sterk toegenomen. De totale courtage in de het derde kwartaal van 2005 steeg met ruim 75 procent ten opzichte van het derde kwartaal 2004. Felix de Wit, Regional Director RE/MAX Nederland: "Dave Koster is al sinds 1999 verbonden aan de RE/MAX-organisatie als kantooreigenaar. Na de opbouw van een uiterst succesvol RE/MAX-kantoor in Zoetermeer heeft hij in 2004 zijn tweede franchiselicentie verworven en in maart van dit jaar verwierf hij, samen met Peter de Joode, zijn derde licentie. Het daarbij behorende kantoor in Gouda is inmiddels operationeel. Op dit moment zorgt Dave met de verwerving van zijn vierde licentie voor het bereiken van een nieuwe mijlpaal van RE/MAX in Nederland met ons 80e kantoor. Hij behoort al een aantal jaren tot de één van de betere kantooreigenaren van Nederland. Dave gelooft in een groei van onze organisatie van 'binnenuit', en onderstreept dat wederom met een nieuw makelaarskantoor."

Succesvol binnen franchiseformule
De uitbouw van één tot vijf makelaarskantoren binnen de regio waar Dave Koster opereert, bevestigt het succes van de franchiseformule die RE/MAX hanteert. Volgens Koster bewijst het RE/MAX-netwerk duidelijk de toegevoegde waarde voor zelfstandig functionerende makelaars. "Het gaat verder dan alleen gebruik maken van kantoorfaciliteiten en ondersteunende mogelijkheden. Ook het wereldwijde netwerk en de kennis die aanwezig is, is van groot belang", aldus Koster.

Over RE/MAX
RE/MAX (Real Estate MAXimums) is al 32 jaar actief in de makelaardij. Inmiddels is de franchiseformule wereldwijd marktleider in de makelaardij, wat wordt bevestigd door Entrepreneur Magazine. RE/MAX is daarnaast marktleider in onder andere Zwitserland, Portugal, Israël Noorwegen, Turkije, IJsland, Zuid Afrika, Canada en de Verenigde Staten. RE/MAX staat voor 2005 op de 10e plaats van de Top 500 Franchiseorganisaties, en op nummer 1 in de categorie onroerend goed. Daarnaast is RE/MAX de eerste makelaarsorganisatie ooit die een team in de Formule 1 sponsort: Jordan Grand Prix. RE/MAX Nederland heeft zich ten doel gesteld ook in ons land marktleider te worden.

Over de RE/MAX-formule
Franchisenemers van RE/MAX zijn zelfstandige ondernemers die een full-service makelaarskantoor leiden. De binnen zo'n kantoor, eveneens zelfstandig, functionerende makelaars kunnen gebruik maken van de kantoorfaciliteiten en het wereldwijde netwerk van RE/MAX, dat inmiddels 113.112 makelaars omvat, verbonden aan 5.799 kantoren in 58 verschillende landen. RE/MAX op internet: www.remax.nl



Ingezonden persbericht