Gemeente Utrecht

De Gelder voorzitter Utrechts Oranje Comité

Het bestuur van het Utrechts Oranje Comité (UOC) heeft tijdens een feestelijke bijeenkomst op dinsdag 18 oktober 2005 de heer Floris de Gelder tot nieuwe voorzitter gekozen. De Gelder is in het dagelijks leven directeur van Nationaal Museum Speelklok tot Pierement in Utrecht. Hij is daarmee de opvolger van voormalig Utrechts wethouder Jan van Zanen die sinds 1 juli 2005 burgemeester is van Amstelveen. Tijdens de bijeenkomst in restaurant Marco Polo op Kanaleneiland namen de leden afscheid van Van Zanen die sinds begin 1997 als voorzitter bij het UOC betrokken was.

Het UOC organiseert al vele jaren de activiteiten die op en rond Koninginnedag in de gemeente Utrecht worden georganiseerd. Volgens scheidend voorzitter Van Zanen was het bezoek van Hare Majesteit de Koningin aan Utrecht tijdens Koninginnedag 1999 een echt hoogtepunt voor het comité en alle vrijwilligers in de wijken.

Noot voor de media:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris van het UOC, mevr.W.Visser, via telefoonnummer 030 - 286 11 04