Gemeente Utrecht

Geen nachtelijke heiwerkzaamheden meer bij spoorviaduct A2

De gemeente Utrecht is na overleg met ProRail en de betrokken aannemer overeengekomen dat er niet meer 's nachts geheid zal worden ten behoeve van de aanleg van de fundering van een landhoofd voor een nieuw spoorviaduct over de A2. De werkzaamheden zullen nu op zaterdag en zondag 22 en 23 oktober en op zaterdag en zondag 29 en 30 oktober worden uitgevoerd tussen 8 uur 's ochtends en 10 uur 's avonds.

Afgelopen weekend klaagden bewoners in Leidsche Rijn en Vleuten - De Meern over grote overlast als gevolg van de nachtelijke werkzaamheden. Voor 's nachts doorheien was door de gemeente toestemming gegeven om de bereikbaarheid van de stad en de doorstroming op de A2 zo min mogelijk te hinderen. Tijdens het heien moet uit veiligheidsoverwegingen namelijk één rijstrook van de A2 en een afrit worden afgesloten. Een vervelende bijkomstigheid is geweest dat ProRail omwonenden vooraf niet heeft geïnformeerd, hoewel goede communicatie een standaard voorwaarde is bij het verlenen van een vergunning.

Na de ervaringen van het afgelopen weekeinde is een nieuwe afweging gemaakt waarbij de overlast van nachtelijke werkzaamheden voor bewoners in de verre omtrek zwaarder heeft gewogen dan de mogelijke verkeershinder overdag. Daarom zullen de werkzaamheden nu op twee achtereenvolgende zater- en zondagen overdag en 's avonds worden uitgevoerd.

Noot voor de media:

Heeft u naar aanleiding van dit persbericht vragen dan kunt u contact opnemen met bestuurscommunicatie 030 286 11 32, of met ProRail 030 235 37 74