Ingezonden persbericht


Websense Enterprise versie 6 voor maximale beveiliging, compliance en optimale productiviteit

Verbeterde webfiltering, webbeveiliging en rapportage beschermt medewerkers op kantoor en onderweg

Hillegom, 19 oktober 2005 - Websense, Inc. (Nasdaq: WBSN), leverancier van Employee Internet Management-oplossingen, introduceert versie 6.1 van de krachtige Websense Enterprise-software voor zijn complete webfilter- en webbeveiligingsplatfom. De nieuwe mogelijkheden ondersteunen een breed beheer van online activiteiten. Dit leidt tot betere bescherming van medewerkers: op kantoor of op externe locaties. Belangrijke nieuwe mogelijkheden van versie 6.1 zijn meldingen per e-mail of op het scherm van activiteiten die niet voldoen aan de beleidsparameters. Dit verbetert de effectiviteit van real-time updates en vereenvoudigt het aanpassen van specifieke filteropties. De nieuwe webgebaseerde gebruiker-interface voor centraal beheer biedt groter gebruiksgemak en flexibiliteit. Bovendien voldoen alle rapportageopties aan de nieuwste regelgeving voor privacy en rapportages. Websense Enterprise 6.1 omvat ook remote filteropties voor mobiele gebruikers en mogelijkheden voor gedelegeerd beheer van de nieuwe Websense Corporate Edition.

In de nieuwe versie integreert Websense Client Policy Manager (CPM) ook met de Cisco Trust Agent en met de bijbehorende Network Admission Control-architectuur (NAC). Dit vergroot de zichtbaarheid van beveiligingskwesties op netwerkniveau. Websense biedt deze mogelijkheden als enige in een flexibele, geïntegreerde oplossing voor het handhaven van beleid aan de gateway en op de desktop, of voor medewerkers die via het web werken.

Websense Remote Filtering
Met Websense Remote Filtering kunnen bedrijven hun beleid voor internetgebruik ook toepassen voor telewerkers en medewerkers die veel reizen. Daarmee is deze groep ook buiten het eigen netwerk beschermd tegen externe bedreigingen. Veilige internettoegang via deze oplossing voorkomt het bezoek aan sites met phishing, spyware en schadelijke code, maar vermindert ook de kosten, downtime en frustraties van besmette apparatuur buiten het netwerk. Websense Remote Filtering is een add-on voor Websense Enterprise en de Websense Web Security Suite. Bovendien is deze oplossing onderdeel van de endpoint protection-strategie van het bedrijf. Enkele voordelen van Websense Remote Filtering zijn de volgende.

Minder beveiligingsrisico's - beschermt remote gebruikers tegen spyware, Malicious Mobile Code (MMC), phishing en ongewenste content. Verder biedt het bescherming van lokale computers en bedrijfsdata tegen webgebaseerde bedreigingen binnen onbeveiligde netwerken. Tevens voorkomt de software dat schadelijke code via laptops het netwerk binnenkomt.

Maximale productiviteit - minimale downtime en frustraties voor laptopgebruikers door problemen die ontstaan buiten kantoor. Doordat surfen ook buiten het netwerk beheerd is, hoeft de IT-afdeling minder problemen op te lossen en neemt de schade door spyware en andere aanvallen op laptops sterk af.

Kostenbesparingen - minder overhead en investeringen in apparatuur doordat minder tijd wordt verloren met het oplossen van problemen door aanvallen op laptops buiten het netwerk.

"Met Remote Filtering beschermen organisaties mobiele medewerkers altijd en overal tegen ongewenste webcontent en sites die beveiligingsrisico's kunnen opleveren", aldus Leo Cole, Vice-President Marketing van Websense, Inc. "De nieuwste versie van onze software vergroot tevens de waarde van Websense Explorer doordat ook over remote gebruikers gerapporteerd kan worden."

Websense Reporting Tools
Deze tools bieden organisaties bedrijfskritische informatie voor het identificeren en analyseren van internetactiviteiten en voor de rapportage daarvan. Monitoring en rapportagetools bieden real-time en historische inzichten in internetgebruik en informatie om risico's van internetgebruik van medewerkers te verkleinen. De Websense Reporting Tools worden kosteloos geleverd bij alle webfilter- en beveiligingsproducten van Websense. Enkele nieuwe opties zijn de volgende.

Remote Filtering-rapportage - de krachtige tools bieden diepgaande details over individueel internetgedrag, ongeacht of er wel of geen toegang plaatsvindt. Potentiële probleemgebieden zijn proactief te identificeren via real-time of historische overzichten.

Flexibele rapportage - de mogelijkheden voor het genereren van rapporten en voor distributie zijn zeer flexibel, klanten bepalen zelf wanneer en in welk formaat rapporten worden gemaakt en distributie kan via e-mail. Risico's zijn in te delen in categorieën zoals beveiligingsrisico, wettelijke aansprakelijkheid, productiviteitsverlies, bandbreedteverlies en bedrijfsgebruik. Websense Explorer omvat opties voor het plannen van de levering van standaardrapporten of op basis van gebruikerswensen met zelf te bepalen tussenpozen.

Rolgebaseerde rapportage - de gebruikersinterface wijzigt automatisch op basis van het rapportageprofiel van de gebruiker. Rapporten kunnen tot op elk detail ingezien worden tot het niveau van een individuele gebruiker, werkstation, data, categorieën, applicaties et cetera.

Websense Client Policy Management
Binnen Websense Enterprise v6 is de Websense Client Policy Management-desktopbeveiligingssoftware (CPM) geïntegreerd met de Cisco Trust Agent en de Network Admission Control-architectuur (NAC). De Trust Agent is een kernonderdeel van de NAC-oplossing en bepaalt of de Websense CPM geïnstalleerd en actueel is, en of deze werkt. Met NAC kunnen organisaties netwerktoegang geven aan eindpuntapparatuur zoals pc's, PDA's en servers die voldoen aan hun beveiligingsbeleid. Desktops met CPM bieden extra bescherming, omdat ze een NAC-netwerk waarschuwen bij gebruik van apparatuur of applicaties die niet aan het beleid voldoen. Na het verzenden van een waarschuwing weigert een NAC-netwerk toegang aan software of applicaties en plaatst deze in quarantaine of biedt ze beperkte toegangsmogelijkheden. Daarnaast integreren de Simple Network Management Protocol-waarschuwingen (SNMP) van CPM met de Websense Web Security Ecosystem Security Event Management-systemen (SEM). Dit biedt beheerders waardevolle informatie over pogingen om geblokkeerde URL's te benaderen en over het gebruik van risicovolle of schadelijke netwerkprotocollen.

Websense Enterprise v6, Websense CPM, Websense Web Security Suite, Websense Web Security Suite - Lockdown Edition en Websense Remote Filtering zijn vanaf vandaag verkrijgbaar. De producten van Websense verbeteren de internetproductiviteit van medewerkers en beveiligen organisaties tegen internetbedreigingen via proactieve oplossingen die een aanvulling zijn op traditionele beveiligingsoplossingen.

Een gratis 30-dagen testversie of meer informatie over bescherming tegen bedreigingen als phishing, spyware, virusuitbraken en interne hack-activiteiten is te vinden op www.websense.com/download. Websense Security Labs biedt gratis e-mailbeveiligingsupdates bij ontdekking van nieuwe internetbedreigingen via www.websensesecuritylabs.com.

###

Over Websense
Websense, Inc. (Nasdaq: WBSN) ontwikkelt en levert Employee Internet Management-oplossingen. Met deze software kunnen bedrijven hun ICT-middelen optimaal benutten en de schadelijke neveneffecten van het gebruik van internet, zoals Instant Messaging, Peer-to-Peer en spyware, voorkomen. Door het beleid voor internetgebruik bij de gateway, op het netwerk en op de desktop te beheren en te monitoren, verbeteren de Websense-oplossingen de productiviteit en de beveiliging. Bovendien worden ICT-middelen optimaal ingezet en neemt de juridische aansprakelijkheid af. Websense ondersteunt wereldwijd meer dan 25.000 klanten met meer dan 20 miljoen werkplekken.