Ingezonden persbericht


Websense introduceert Websense Corporate Edition met gedelegeerd beheer en rapportages

Complete suite voor bedrijven met diverse vestigingen en voor decentrale organisaties

Hillegom, 19 oktober 2005 - Websense, Inc. (Nasdaq: WBSN), leverancier van Employee Internet Management-oplossingen, introduceert Websense Corporate Edition. Deze nieuwe versie is gebaseerd op de hoogwaardige mogelijkheden van de nieuwe Websense Enterprise v6 en de Websense Web Security Suite. De nieuwe Corporate Edition komt tegemoet aan alle uitdagingen op het vlak van beheer en schaalbaarheid van grote organisaties en van bedrijven met verschillende vestigingen.

Websense Corporate Edition is de enige webfilter- en beveiligingsoplossing met een complete suite voor beheer, rapportage, audits, logging en waarschuwingsopties om een hiërarchie op te zetten voor het beheer van internettoegang in een decentrale organisatie. Op basis van gedelegeerd beheer kunnen IT-beheerders een centraal beleid voor internettoegang bepalen, terwijl lokale beheerders dit beleid kunnen afstemmen op de lokale standaarden en eisen. Verder stelt de gedistribueerde rapportage beheerders op locatie in staat om de risiconiveaus op hun specifieke locatie te bepalen.

"Klanten vertrouwen op de krachtige functionaliteit en innovatieve producten van Websense en Websense Corporate Edition vormt daarop geen uitzondering", zegt Leo Cole, Vice-President Marketing van Websense, Inc. "Deze nieuwe oplossing biedt klanten met diverse vestigingen de flexibiliteit om het beleid dat nodig is voor hun specifieke bedrijfsprocessen, op te stellen en te beheren."

Websense Corporate Edition is stand-alone beschikbaar, maar ook te integreren in andere beveiligingsproducten van de Websense Web Security Suite en de Websense Security Suite-Lockdown Edition. Enkele belangrijke mogelijkheden van Websense Corporate Edition zijn de volgende.

Gedelegeerd beheer - krachtige en flexibele methodes voor beheer van beleid voor internetgebruik binnen verschillende afdelingen, businessunits of groepen. Daarmee is beleid af te stemmen op de specifieke behoeften van organisaties. Een centrale 'superbeheerder' bepaalt het filterbeleid vanaf één locatie en distribueert dit naar andere vestigingen. Deze beheerder autoriseert 'gedelegeerde beheerders' die het internetgebruik van medewerkers beheren.

Remote beheer - het delegeren van rollen voor beheer, beleidsbepaling en rapportages is niet beperkt tot een afdeling of functies binnen een locatie. De 'superbeheerder' kan ook rechten toekennen aan medewerkers in verschillende steden, provincies of landen. Via remote beheer voorzien bedrijven met diverse vestigingen in de behoeften van alle medewerkers op het vlak van webbeveiliging en -filtering.

Simple Network Management Protocol-waarschuwingen (SNMP) - deze mogelijkheden integreren met de Websense Web Security Ecosystem Security Event Management-systemen (SEM). Dit biedt beheerders waardevolle informatie over pogingen om geblokkeerde URL's te benaderen en over het gebruik van risicovolle of schadelijke netwerkprotocollen. Speciale instellingen maken het mogelijk om de hoeveelheid, het soort en de verspreiding van ontvangen gegevens te monitoren.

Anoniem loggen - hiermee kan internetverkeer met of zonder gebruikersnaam of IP-adres worden vastgelegd. Door activiteiten zonder naam of IP-adres te registreren, kunnen bedrijven algemene patronen van internetgebruik en beveiligingsrisico's vaststellen en gelijktijdig de privacy van gebruikers intact laten. De anonimiteit is belangrijk om te voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van privacy.

Auditmogelijkheden - organisaties kunnen zo garanderen dat beslissingen over het beleid consistent zijn en voldoen aan algemene richtlijnen en wetgeving als Sarbanes-Oxley en HIPAA. Verder zijn configuraties van systemen, rollen en beleid, en aanpassingen voor alle beheerders te traceren.

Gedelegeerde rapportage - de 'superbeheerder' autoriseert gedelegeerde beheerders om rapportages over specifieke gebruikers te genereren. Zijn kunnen risiconiveaus voor productiviteit, beveiliging, juridische aansprakelijkheid en verlies van bandbreedte voor medewerkers bepalen. Verder kunnen ze direct rapporten en kunnen ze analyses, uitzonderingen en trends bepalen met real-time monitoring en krachtige detailopties.

Websense Corporate Edition is vanaf vandaag verkrijgbaar. De producten van Websense verbeteren de internetproductiviteit van medewerkers en beveiligen organisaties tegen internetbedreigingen via proactieve oplossingen die een aanvulling zijn op traditionele beveiligingsoplossingen.

Een gratis 30-dagen testversie of meer informatie over bescherming tegen bedreigingen als phishing, spyware, virusuitbraken en interne hack-activiteiten is te vinden op www.websense.com/download. Websense Security Labs biedt gratis e-mailbeveiligingsupdates bij ontdekking van nieuwe internetbedreigingen via www.websensesecuritylabs.com.

###

Over Websense
Websense, Inc. (Nasdaq: WBSN) ontwikkelt en levert Employee Internet Management-oplossingen. Met deze software kunnen bedrijven hun ICT-middelen optimaal benutten en de schadelijke neveneffecten van het gebruik van internet, zoals Instant Messaging, Peer-to-Peer en spyware, voorkomen. Door het beleid voor internetgebruik bij de gateway, op het netwerk en op de desktop te beheren en te monitoren, verbeteren de Websense-oplossingen de productiviteit en de beveiliging. Bovendien worden ICT-middelen optimaal ingezet en neemt de juridische aansprakelijkheid af. Websense ondersteunt wereldwijd meer dan 25.000 klanten met meer dan 20 miljoen werkplekken.