NOVA

19 oktober 2005

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Proces Saddam Hoessein
Saddam Hoessein stond vandaag terecht voor de moord op minstens 143 mensen in het stadje Dujail in 1982. De moordpartij in Dujail is de eerste aanklacht die de rechters in behandeling nemen en Saddam kan ervoor de doodstraf krijgen. In de studio commentaar van Robert Soeterik, middenoosten-deskundige en Anaam al Jazaeri, Iraakse.

Verder een interview met advocaat Micha Wladimiroff, over de vraag of Saddam Hoessein een eerlijk proces krijgt, volgens internationale maatstaven. Wladimiroff heeft de rechters en aanklagers getraind.

Pechtold trekt uitspraak in
Het CDA is de ijdeltuiterij van minister Pechtold zat. Dit keer bekritiseerde de D66-bewindsman premier Balkenende omdat hij zou bijdragen aan het doemdenken in Nederland. Inmiddels heeft Pechtold zijn excuses aangeboden. Het is de zoveelste uitspraak die hij in zes maanden ministerschap moet intrekken.

Eis Big Willem afgewezen
Zondagnacht werd Hells Angel Big Willem van zijn bed gelicht. Hij wordt verdacht van moord of doodslag en mishandeling van Frits Barend en Henk van Dorp. Big Willem spande een kort geding aan om te bewerkstelligen dat zijn verhoren door de politie op video- of geluidsband zouden worden opgenomen. De rechtbank heeft die eis vandaag afgewezen. In de studio reageert Marcel van Gessel, advocaat van Big Willem.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------


----------


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.