Ingezonden persbericht

Nieuwe draadloze functionaliteit van EtherScope(TM) Network Assistant

Fluke Networks biedt een nieuwe afzonderlijke, draagbare tool voor probleemoplossing voor zowel gigabit als draadloze a/b/g LAN's

EINDHOVEN, 20051019 -- EVERETT, Washington (Verenigde Staten), 3 oktober 2005 - Om in te spelen op het alomtegenwoordige gebruik van draadloze netwerken in IT-organisaties over de gehele wereld, heeft Fluke Networks de EtherScope(TM) Network Assistant uitgebreid met functionaliteit voor draadloze analyse. De EtherScope(TM) Network Assistant is de draagbare analyzer die is ontworpen voor hulp bij de snelle installatie, het onderhoud en probleemoplossing van 10/100/gigabit en, vanaf nu dus ook, draadloze bedrijfsnetwerken.


Het aantal draadloze netwerken in grote ondernemingen groeit met 12 procent per jaar (CAGR) en de totale besteding aan draadloze infrastructuur zal in 2008 een bedrag van $3,5 miljard vertegenwoordigen . Met één tool die zowel op bekabelde als draadloze netwerken kan worden gebruikt - met snelheden tot een gigabit en op alle 802.11 banden - kan de technicus een groter aantal problemen oplossen op groeiende, steeds complexer netwerken, met minder tools.
"Sinds de introductie is het duidelijk geweest dat EtherScope over een helder gedefinieerde clientèle beschikt," aldus Jeffrey Nudler, senior analyst bij Enterprise Management Associates. "De toevoeging van a/b/g draadloze testfuncties aan de full-duplex gigabit functionaliteit plus de vaardigheid bij apparaatopsporing maakt de EtherScope tot een werkelijk veelzijdige tool voor probleemoplossing voor de netwerktechnicus."
Draadloze beveiligingsproblemen zien en onmiddellijk oplossen
De beveiliging kan worden verbeterd door periodiek draadloze netwerkcontrole uit te voeren. De Wireless EtherScope scant de 2,4 GHz en 5 GHz frequentiebereiken en biedt zichtbaarheid om onbetrouwbare access points en ongeoorloofde ad hoc netwerken op alle banden en kanalen te herkennen, op te sporen uit te schakelen. EtherScope toont de beveiligingsinstellingen van alle gevonden draadloze apparaten en wijst de gebruiker op potentiële problemen met betrekking tot beveiligingsconfiguraties. De gebruiker kan snel draadloze encryptie en autorisatieconfiguraties testen, verifiëren en modificeren, toezicht houden op draadloze client EAP authentificatieprocessen en uiterst nauwkeurig aanduiden waar en wanneer het proces vastloopt.

Bekabelde en draadloze netwerkvisie
Fluke Networks levert de enige draagbare tools ter wereld die in staat zijn apparaten op zowel bekabelde als draadloze netwerken op te sporen, te analyseren en problemen ermee op te lossen. EtherScope betekent een enorme tijdsbesparing voor technici die steeds vaker problemen moet oplossen in gemengde netwerkomgevingen, waarvoor tot nu toe verschillende tools en verschillende technieken nodig waren.
EtherScope biedt zichtbaarheid op het gebied van draadloze signaalsterkte en -kwaliteit wanneer clients problemen met het draadloze netwerk melden. De Wireless EtherScope levert uitgebreide metingen van het 802.11 signaal en ruis in de omgeving, plus informatie op packet-niveau waarmee excessieve fouten en terugzendingen worden aangeduid.
Ontdek problemen voordat ze kritiek worden
EtherScope kan automatisch problemen detecteren door het netwerk voortdurend te controleren en de gebruiker te attenderen op potentiële problemen met betrekking tot RF prestaties, ongeschikte beveiligingsinstellingen of beveiligingsbedreigingen. Probleemlogs kunnen op basis van de ernst van de problemen worden gesorteerd om te garanderen dat problemen met de hoogste prioriteit snel worden opgespoord.

Ter assistentie bij het beheer van de dynamische draadloze omgeving biedt EtherScope mogelijkheid voor locatieonderzoek waarmee snapshots van de RF omgeving op bepaalde punten binnen een gebouw kunnen worden vastgelegd. Real-time metingen van de signaalsterkte kunnen met historische gegevens worden vergeleken, zodat de technicus wijzigingen in de RF omgeving kan bekijken.
Documenteer het netwerk
De bevindingen kunnen worden gedocumenteerd met uitvoerige webgeschikte, XML-gecodeerde rapporten. Op deze manier zijn netwerkattributen, baseline prestaties, apparaatinventarissen, probleemlogs en switch-port statistieken eenvoudig te beoordelen en te documenteren.

Wireless Lifecycle Management
Wireless Lifecycle Management loopt van het ontwerp en eerste plaatsing tot probleemoplossing, het voortdurende beheer en het plannen van toekomstige uitbreiding van draadloze netwerken. EtherScope(TM) Network Assistant is een essentiële tool voor de probleemoplossing en het lopende beheer van het draadloze netwerk. Wireless Lifecycle Management bevat tevens de OptiView Integrated Network Analyzer en de InterpretAir Wireless Site Survey Tool.

Prijzen en levering
De EtherScope(TM) Pro Network Assistant met bekabelde en draadloze analyse is beschikbaar voor onmiddellijke levering via de wereldwijde verkooppartners van Fluke Networks. De aanbevolen catalogusprijs bedraagt ¤ 8.295. Een toepassingsgericht EtherScope draadloos model is beschikbaar voor een aanbevolen catalogusprijs ¤ 4.695. De EtherScope Wireless Option voor bestaande ES-LAN modellen is beschikbaar voor een aanbevolen catalogusprijs van ¤ 2.995.

Over Fluke Networks
Fluke Networks biedt innovatieve oplossingen voor het testen, analyseren en controleren van bedrijfsnetwerken en telecommunicatienetwerken en de installatie en certificatie van het fiber en het koper dat de fundamenten van deze netwerken vormt. De uitgebreide reeks Network SuperVision Solutions(TM) bieden netwerkinstallateurs, -eigenaren en -beheerders superieure visie, waarbij snelheid, accuratesse en gebruiksgemak worden gecombineerd om de netwerkprestaties te optimaliseren. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Everett, Washington (Verenigde Staten) en de producten worden in meer dan 50 landen gedistribueerd. Voor meer informatie bezoekt u de website van Fluke Networks op www.flukenetworks.com of neemt u telefonisch contact op met (800) 283-5853.
# # #

Voor meer informatie, neemt u contact op met:

Fluke Networks:
JoostMeeuwis joost.meeuwis@flukenetworks.com
EMEA Marcom Manager

Perscontacten:

Carl Mills +31(0)40-2110110
+31(0)40-2651020
+31-(0) 40- 2366088 Carl@mills-advertising.com
www.mills-advertising.com

Bezoek onze IT pressroom op:
www.it-pressroom.com/flukenetworks




Ingezonden persbericht