Published: 17:45 19.10.2005 GMT+2 /Source: Innogenetics /BXS: INNX /ISIN: BE0160220738

GO Capital investeert 8 miljoen euro in Innogenetics

Gent, 19 oktober 2005 - Innogenetics (Euronext Brussel, INNX) heeft vandaag bekendgemaakt dat Global Opportunities Fund, een Nederlands fonds onder beheer van Global Opportunities (GO) Capital Asset Management B.V., een nieuwe aandelenparticipatie van 8 miljoen euro heeft genomen in Innogenetics, waarmee het de derde grootste aandeelhouder van het Belgische biofarmaceutische bedrijf wordt.

Het in Nederland gevestigde fonds hield tot voor kort ongeveer 3,7% van de aandelen van Innogenetics. Met de nieuwe investering van 8 miljoen euro, verhoogt GO Capital zijn participatie in Innogenetics met 2,6% tot 6,3% van het totaal aantal aandelen van Innogenetics. GO Capital wordt hierdoor de derde grootste aandeelhouder van Innogenetics.

De Raad van Bestuur van Innogenetics heeft toegestemd met een kapitaalverhoging van 8 miljoen euro door de uitgifte van 827.300 nieuwe gewone aandelen met ingang van 19 oktober 2005, tegen 9,67 euro per aandeel die gebaseerd is op de gemiddelde koers van de voorbije 30 dagen. Als gevolg van de kapitaalverhoging stijgt het totaal aantal aandelen van Innogenetics van 30.051.179 aandelen voor de kapitaalverhoging naar een totaal van 30.878.479 aandelen zonder nominale waarde na de kapitaalverhoging.

"Wij zijn uiterst tevreden met de nieuwe investering van GO Capital, een gerenommeerde institutionele belegger die zich specialiseert in snel groeiende kleine en middelgrote ondernemingen. De beleggingsstrategie van het fonds heeft sinds 2000 een jaarlijks rendement van meer dan 30% opgeleverd", zegt Frank Morich, CEO van Innogenetics.

Over de impact op Innogenetics van de nieuwe investering zegt Frank Morich: "De nieuwe en belangrijke kapitaalinvestering van GO Capital is een indicatie van het vertrouwen van de financiële gemeenschap in de biotechnologische sector in het algemeen en in de aantrekkelijke vooruitzichten van ons bedrijf in het bijzonder. De injectie van bijkomend investeringskapitaal zal verder onze strategische positie gericht op uitbreiding en diversifiëring van ons productaanbod in cruciale groeisectoren van de markt van de diagnostica versterken."

Over Innogenetics
Innogenetics is een internationaal biofarmaceutisch bedrijf, gericht op het uitbouwen van parallelle activiteiten op het vlak van diagnostica en therapeutische vaccins.

In 2004 bereikte het omzetcijfer ¤71 miljoen, met een winstgevende diagnostische afdeling. Binnen haar diagnostische activiteiten ontwikkelt Innogenetics een groot aantal gespecialiseerde producten in 3 domeinen: infectieziekten (hepatitis C, hepatitis B en HIV), genetische testen (HLA weefseltypering en mucoviscidose) en neurodegeneratie (de ziekte van Alzheimer). Binnen haar therapeutische activiteiten concentreert Innogenetics zich op de ontwikkeling van haar therapeutische vaccins om tegemoet te komen aan de onbeantwoorde medische behoeften in het domein van de infectieziekten, met twee nieuwe producten in klinische evaluatiefase (hepatitis C in fase II en hepatitis B in fase I).

Innogenetics werd opgericht in 1985 en is genoteerd op Euronext Brussels. De zetel van het bedrijf is gevestigd in Gent. Innogenetics heeft verkoopsfilialen in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en de Verenigde Staten. Innogenetics telt wereldwijd 523 medewerkers en heeft een marktkapitalisatie van ongeveer ¤300 miljoen.

Voor bijkomende informatie, gelieve contact op te nemen met: Innogenetics
Wim Ottevaere
Chief Financial Officer
Tel.: +32 (0)9 329 1639
E-mail: investor_relations@innogenetics.com Web: www.innogenetics.com BTW BE 0427.550.660 RPR Gent