Ingezonden persbericht


PERSBERICHT oktober 2005

Koper nieuwbouwwoning krijgt meer installatiecomfort door GIW/ISSO-publicatie

Onlangs is de GIW(Garantie Instituut Woningen)/ISSO-publicatie verschenen. In de GIW/ISSO-publicatie staan eisen geformuleerd voor woningen en woongebouwen.
- verwarmingsinstallaties;

- ventilatie installaties;

- warmtapwaterinstallaties;

- installatiegeluid;

- temperatuuroverschrijding.

De GIW/ISSO-publicatie wordt van kracht voor woningen en woongebouwen die vanaf 1 juli 2006 worden aangemeld voor GIW-garantie.

Nieuwe installatie-eisen in GIW/ISSO-publicatie
In de woningbouw is de koper (voor het GIW de garantiegerechtigde) zelden of nooit de opdrachtgever voor de levering en aanleg van de technische installaties. Het is zelfs zo dat in de meeste gevallen de koper geen enkele invloed heeft op de keuze van materialen en/of installaties.
De doelstelling van de GIW/ISSO-publicatie is het vaststellen van minimumeisen waaraan installaties moeten voldoen. In de publicatie zijn zowel de wettelijke eisen vermeld als de aanvullende eisen die GIW stelt. Verder zijn adviezen opgenomen om de kwaliteit te waarborgen en klachten over installaties zoveel mogelijk te beperken.

Informatieavonden
De nieuwe eisen verlangen een anders denken van de installatiewereld. Er wordt bij bepaalde onderdelen namelijk meer vereist dan wettelijk is voorgeschreven. In samenwerking met Uneto-VNI zal een voorlichtingstraject worden gestart voor de installateurs en adviseurs om valkuilen te voorkomen.

Meer informatie
Meer informatie over de GIW/ISSO publicatie is te vinden op de website www.isso.nl De GIW/ISSO publicatie kost 50,00 (inclusief BTW en verzendkosten)

Persbijeenkomst
Op woensdag 26 oktober zal er een persbijeenkomst plaatsvinden Op deze bijeenkomst zullen het hoe en waarom en vooral het belang van de GIW/ISSO-publicatie door de betrokken organisaties verder worden toegelicht. Deze bijeenkomst vindt plaats in het kantoor van ISSO, Kruisplein 25Q te Rotterdam van 10.00 tot 11.00 uur. U kunt zich via e-mail (a.pijpers@isso.nl) opgeven voor deze bijeenkomst.