Gemeente Nuth


19-10-2005

Koninklijke Onderscheiding voor Paula Souren-Steins uit Wijnandsrade

Op woensdag 19 oktober 2005 om 14.30 uur zal burgemeester Headly Binderhagel een koninklijke onderscheiding uitreiken aan mevrouw Paula Louisa Antoinet Souren-Steins. Mevrouw Souren ontvangt deze koninklijke onderscheiding bij gelegenheid van het beëindigen van haar werkzaamheden als agentschaphoudster van het postkantoor te Wijnandsrade. De uitreiking zal in het postkantoor aan de Opfergeltstraat 6, Wijnandsrade om 14.30 uur plaatsvinden. Voor haar verdiensten wordt zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Verdiensten van mevrouw P.L.A. Souren-Steins
Decorandus is vanaf 1969 exploitant van het postagentschap in Wijnandsrade en ruim zesendertig jaar oefent zij haar functie meer dan karaktervol en voorbeeldig uit. Klantvriendelijk en -gericht verricht zij haar werkzaamheden zowel binnen de gestelde openingstijden als in de avonduren en in de weekends. Niet alleen voor de inwoners van het dorp maar ook voor personen die in de naburige dorpen wonen. Door haar werkwijze en enthousiasme heeft zij in de loop der jaren een grote klantenkring opgebouwd. Hierdoor bleef het postagentschap behouden voor Wijnandsrade en haar bewoners. Voor velen was zij een aanspreekpunt, iemand die raad en advies gaf over postzaken en die daarnaast een luisterend oor en een klankbord was voor iedereen. Een bezoekje aan het postkantoortje was vooral voor ouderen een belangrijk sociaal contact.

Trouwe vrijwilligster
Binnen het verenigingsleven is mevrouw Souren ook op diverse fronten actief. Zo is zij meer dan veertig jaar ondersteunend lid van het Oranjecomité en sinds tien jaar is zij eveneens als vrijwilliger actief binnen de parochie St. Stefanus. Bovendien is decorandus al vijfenveertig jaar lid van het gemengd kerkelijk zangkoor St. Caecilia Wijnandsrade en binnen het bestuur bekleedde zij in de jaren 1960 tot 1968 de functie van secretaris. In 1997 was zij oprichter van het zanggroepje de Kerkmussjen (uit de leden van het kerkelijke zangkoor) dat voornamelijk actief is in de carnavalstijd.