Activiteitenkalender B&W Rotterdam

Gemeente Rotterdam

Commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs organiseert expertmeeting

Woensdag 19 oktober 2005, 14.00 uur

Om de politieke discussie over de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in de gemeenteraad voor te bereiden, organiseert de commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs een expertmeeting.

Drie deskundigen zijn gevraagd om hun visie te geven op de WMO en de rol die de gemeente Rotterdam daarin kan vervullen. De commissie heeft de volgende personen uitgenodigd: professor dr. Robbert Huijsman (hoogleraar integraal zorgmanagement en voorzitter van de sectie Bestuurs- en Organisatiewetenschappen van het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg); drs. Kees Fortuin (senioronderzoeker bij het Verwey-Jonker Instituut en gespecialiseerd in de relatie tussen sociaal en fysiek beleid en in onderzoek naar sociale vernieuwing, sociaal beleid en sociale interventie) en professor. dr. Lucas Meijs (bijzonder hoogleraar vrijwilligerswerk, civil society en maatschappelijk betrokken ondernemen).

In november 2005 presenteert het college de visie op de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, die per 1 juli 2006 zal worden ingevoerd.

Bron: Griffie, 12-10-2005