Staatsloterij koopt adresgegevens van pornoboer

VRIEZENVEEN, 20051019 -- Bij fietsgigant in Vriezenveen stonden ze verbaasd te kijken toen er een mailing binnenkwam van de nederlandse staatsloterij. De brief was geadresseerd aan dhr. C. Schutte. Dhr. C. Schutte is een 15 jarige zaterdaghulp van de fietsgigant.


Een paar maanden geleden hebben medewerkers van fietsgigant als geintje zijn naam ingevuld bij een aanmeldformulier voor een catalogus van erotisch verzendhuis Pabo. Enkele dagen later viel er bij de fietsgigant een kleurrijke catalogus van de Pabo in de bus op naam van Dhr. C. Schutte. Uiteraard werd er door de medewerkers van fietsgigant met de nodige hilariteit gereageerd en werd Collin Schutte van 15 jaar gevraagd of hij misschien van plan was een opblaasbare pop te kopen.

Toen vandaag op naam van dezelfde heer C.Schutte een mailing binnenkwam van de staatsloterij was het natuurlijk onmiddelijk duidelijk dat de staatsloterij zijn adresgegevens betrekt van de Pabo. We hebben de staatsloterij om opheldering gevraagd op het 0900 betaalnummer. De onbeschofte dame van de klantenservice kon niet anders dan verwijzen naar een of andere klachten organisatie.

Vervolgens hebben we kontakt opgenomen met de staatsloterij en Yvonne van Oort, algemeen directeur staatsloterij, aan de telefoon gevraagd. Mevr van Oort was niet aanwezig en we werden teruggebeld door een dame van de voorlichting die uiterst verbaasd was, maar verder geen commentaar kon leveren.

Even later kregen we een telefoontje van de staatsloterij waarin werd toegezegd dat ze de zaak zouden uitzoeken en we binnenkort antwoord krijgen hoe een en ander gelopen is.