Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen 20-10-2005

Vervolg onderzoek naar mogelijke verwaarlozing dieren VALTHERMOND De bij het oprollen van een hennepkwekerij in Valthermond aangetroffen dieren zijn onderzocht door medewerkers van de AID, LID en een dierenarts. Na onderzoek werd 1 hond inbeslaggenomen. Geconstateerd werd dat dit dier de nodige verzorging was onthouden. De hond wordt momenteel verzorgd in een dierenkliniek. De aangetroffen dode zwaan is vermoedelijk aan een combinatie van stress en verwondingen overleden. Dit was het gevolg van een vechtpartij met een andere zwaan. Ten aanzien van de aangetroffen vogels werd geconstateerd dat de verzorging minimaal was. De bewoners zijn gewaarschuwd en bovengenoemde instanties hebben hercontroles aangekondigd. (05-190044)

Aanrijdingen met letsel
HOOGEVEEN Gistermiddag raakte een 49-jarige motorrijder uit Emmen gewond bij een aanrijding. De man kreeg geen voorrang op de kruising van de afrit van de A37 met de Mr. Cramerweg. Hij botste tegen de auto van een 30-jarige bestuurder uit Groningen die over de afrit reed. De Emmenaar brak 2 tenen en hield een gekneusde pols over aan het voorval. (05-187659)

Politie bekeurt voor rijden onder invloed
EMMEN Een 35-jarige autobestuurder uit Emmer Compascuum werd gisteravond op de Brinkenweg gecontroleerd en bekeurd. De man reed in een niet APK gekeurde auto en zijn rijbewijs was verlopen. Hij bleek tevens onder invloed te verkeren en blies 445 ug/l. (05-191021)

EMMEN Een 20-jarige autobestuurder uit Emmen werd vannacht eveneens bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij werd door de politie op de Kerspellaan aan een controle onderworpen. Hij blies 280 ug/l. (05-191039)

Politie houdt verdachte van inbraak aan
ASSEN Een 17-jarige Assenaar werd vannacht als verdachte van een inbraak in een bedrijf aan de Mandemaat aangehouden. Bij het zien van de politie fietste de jongen snel weg maar kon door de politie staande gehouden worden. De jongeman kon geen goede verklaring geven voor zijn gedrag. Na onderzoek bleek dat hij in het bezit was van een bivakmuts en gereedschap. Tevens bleek dat er getracht was in te breken bij een kantoor aan de Mandemaat. De verdachte werd aangehouden en ingesloten. (05-191038)

Politie houdt jeugdige winkeldieven aan
HOOGEVEEN Bij een supermarkt aan de Hoofdstraat werden gistermiddag 3 jongedames betrapt bij het stelen van snoep. Het snoep, ter waarde van 1,25, verdween in de zakken van de dames. Een oplettende medewerker zag de diefstal en rekende 1 van de dames in. De andere 2 stonden buiten te wachten toen de politie arriveerde waarna ook zij werden aangehouden. Er is een Halt-proces-verbaal opgemaakt. (05-190921)

MEPPEL Een 13-jarige jongen uit Meppel werd gistermiddag betrapt tijdens een winkeldiefstal aan het Ruskenstuk. De jongeman stal bij een supermarkt 2 batterijen. Ook hij kreeg een proces-verbaal. (05-190984)

Politie treft hennepkwekerijen aan
ANNEN In een woning aan de Ronkelskamp werd gistermiddag een hennepkwekerij aangetroffen. De 49-jarige bewoner had een kwekerij op de eerste etage ingericht. In totaal werden 84 hennepplanten aangetroffen. De aangehouden bewoner deed vrijwillig afstand van planten en benodigde apparatuur. Deze werden vernietigd. Het OM boodt de verdachte een taakstraf aan van 34 uren die door hem werd aanvaard. Hiervoor tekende de man een overeenkomst met justitie. (05-190961)

YDE In een perceel maïsland aan de Ventweg werd gistermiddag twee hennepplantages aangetroffen. Tijdens het maishakselen door een loonbedrijf werden de planten ontdekt. In het maïsland van een 39-jarige landbouwer uit Yde werd een plantage van ongeveer 30 x 10 meter ontdekt waarop reeds geoogst was. Op een perceel van ongeveer 40 x 10 meter werden 10 oogstrijpe planten aangetroffen. De hennep werd vernietigd. Voor de eigenaar van het land is het onduidelijk wie de planten daar geplaatst heeft. (05-191000)

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagavond 20 oktober 24.00 uur. Tel. 06-52528707.

Dana Kragten neemt daarna de voorlichting over. Tel. 06-52554218