Politie Gelderland-Zuid

Let op zichtbare buit

Zaltbommel en Culemborg 20-10-2005 - (01)

Het woning inbrakenteam in politiedistrict De Waarden constateert een toename van inbraken, waarbij een laptop wordt weggenomen. Meerdere bewoners uit het centrum van Zaltbommel hebben de afgelopen weken aangifte gedaan van inbraak.
Uit het politieonderzoek blijkt dat in de meeste gevallen de buit, vaak zichtbaar vanaf de weg of (achter)tuin, werd weggenomen nadat een woningruit werd ingegooid of ingeslagen. De buit stond daarbij vaak in het zicht van de dader, die soms ook brutaal via de achtertuin de woning kon inkijken.

Preventie
In Culemborg is een toename te zien van inbraken, waarbij de dader via het wc-raam of bovenlichtje een woning inklimt. Bij deze inbraken zijn vaak mobiele telefoontjes weggenomen.
De politie adviseert deze ventilatievensters van deugdelijke beveiliging te voorzien of goed af te sluiten. Meer informatie over beveiliging van uw woning kunt u vinden op onze site onder Preventie.

Woninginbrakenteam
Het woninginbrakenteam is een permanent onderzoeksteam dat zich specifiek bezig houdt met inbraken in politiedistrict De Waarden. Inbraken en insluipingen worden dagelijks geanalyseerd op opsporingsmogelijkheden zoals de werkwijze van de dader(s), signalementen en eventuele getuigen.