Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 20 oktober

Almaar 20-10-2005 - 15.00 uur

Radardetectoren in beslag genomen.

Nieuwe Niedorp, woensdag 19 oktober 2005.

Woensdag werden op verschillende wegen in de Noordkop verkeerscontroles gehouden. Tijdens deze controles werden bij drie autos vastgesteld dat er een radardetector was gemonteerd. De apparatuur is gedemonteerd en in beslag genomen. Tegen de bestuurders wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontroles

Den Helder, woensdag 19 oktober 2005.

Woensdagmorgen werden algemene verkeerscontroles gehouden op de Marsdiepstraat en de Schootenweg. Tijdens deze controles werden 41 bekeuringen uitgeschreven voor een groot aantal overtredingen. Het hoogst scoorde een te hoog motorvermogen van bromfietsen (13). Ook het overschrijden van de maximumsnelheid (8x) en het geluidsniveau (6x) scoorde hoog. De overige overtredingen hadden vooral betrekking op technische gebreken.

Heerhugowaard, woensdag 19 oktober 2005.

Woensdagmiddag en avond werden op verschillende wegen in en rondom Heerhugowaard, Sint Pancras en Langedijk verkeerscontroles gehouden. Hierbij werden 7 weggebruikers bekeurd voor het rijden met een te hoge snelheid. 15 bestuurder maakten geen gebruik van de veiligheidsgordel en van 19 fietsers bleek de verlichting niet te werken.

Snelheidscontrole

Noord-Scharwoude, woensdag 19 oktober 2005.

Woensdagavond werd een snelheidscontrole gehouden op de Schagerweg op een weggedeelte waar een snelheidslimiet geldt van 70km/u. Tijdens deze controle passeerden 460 voertuigen het meetpunt. In 45 gevallen werd een snelheidsovertreding geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km/u.

Poging tot beroving

Zuid-Scharwoude, woensdag 19 oktober 2005.

Woensdagavond werd gepoogd een 80-jarige vrouw te beroven in haar woning. Een 16 á 17 jarige jongen belde tussen 20.00 en 20.30 uur aan bij het slachtoffer en vroeg om geld voor een goed doel. Toen de vrouw naar binnen liep om geld te pakken liep de jongen ook de woning in. Hij pakte de vrouw beet en bedreigde haar met een mes. Toen de vrouw hierop begon te schreeuwen liet hij haar los en verdween. Hert slachtoffer mist niets uit haar woning.

Twee mannen aangehouden na aantreffen harddrugs.

Alkmaar, woensdag 19 oktober 2005.

Woensdagavond werden twee mannen van 23 en 26 jaar, respectievelijk afkomstig uit Heerhugowaard en Alkmaar, aangehouden op de Phoenixstraat. De twee zaten elke in een personenauto en hielden zich verdacht op in de omgeving van een bedrijfspand. Beide mannen staan bij de politie bekend als gebruikers/dealers van drugs. Tijdens een controle werden in beide autos verschillende wikkels met cocaïne en heroïne aangetroffen. Daarnaast werd in één van de autos een grote hoeveelheid geld aangetroffen. Al deze goederen en de autos waarin beide mannen reden zijn in beslag genomen. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Inbraak woning.

Alkmaar, donderdag 20 oktober 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning aan de Keizerstraat. De bewoonster werd wakker van vreemde geluiden. In eerste instantie ontdekte zij niets bijzonders. Kort daarop hoorde zij een klap. Toen zij op onderzoek uitging bleek dat een raam van haar woning was vernield. Via het ontstane gat wist men in de woning te komen. De bewoonster mist een ktv, dvd-speler, videorecorder en filmcamera.

Inbraak winkel

Alkmaar, donderdag 20 oktober 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een winkel aan de Langestraat. Vermoedelijk is men in het bedrijfspand gekomen door het forceren van een aantal sloten in één van de toegangsdeuren. Vanuit de winkel werden onbekend aantal schoenen en tassen weggenomen. Hoe groot de totale schade is kan op dit moment nog niet worden aangegeven.

Verkeerstoezicht

Den Hoorn, donderdag 20 oktober 2005.

In de aankomende dagen, gedurende de afsluiting van de Pontweg tussen de Amaliaweg en de Watermolenweg, zal door de politie extra verkeerstoezicht worden gehouden op de omleidingroutes en bij de afsluiting op de Pontweg. Woensdag en donderdag werden tijdens verschillende controles, tientallen bekeuringen uitgeschreven. Deze hadden vooral betrekking op het negeren van geslotenverklaringen. Mede naar aanleiding van klachten van bewoners langs de omleidingroutes (Watermolenweg en Amaliaweg) zullen op verschillende tijdstippen snelheidscontroles op de omleidingroutes worden gehouden.

Politie waarschuwt voor inbrekers.

Alkmaar, donderdag 20 oktober 2005.
In de afgelopen dagen werden in Alkmaar verschillende inbraken in woning (zon 6 woningen) gemeld waarbij de inbrekers steeds dezelfde werkwijze gebruiken om binnen te komen. Zij zoeken woningen uit waarvan de bewoner de sleutel aan de binnenzijde in het slot van de deur heeft laten zitten. Door vervolgens een gat in de deur te boren kan de deur worden ontsloten. De politie adviseert bewoners daarom de sleutels uit sloten van deuren en ramen te halen en deze uit het zicht op te bergen.