Gemeente Zwolle

Zwarteweg wordt fietsstraat, plan ter inzage

Deze week heeft het college van B&W het Fietsstratenplan vastgesteld. Hierin staat dat de fietsstraat structureel wordt toegepast op belangrijke hoofdfietsroutes. Dat gaat de gemeente nu in uitvoering brengen. De Zwarteweg is één van de straten die fietsstraat wordt. Omwonenden kunnen op donderdag 20 oktober 2005 tussen 19.30 en 21.00 uur het nieuwe inrichtingsplan inzien op de Ichtusschool (Zwarteweg 46). Pas na de vorstperiode wordt de Zwarteweg opnieuw ingericht.

Het wegdek van de Zwarteweg moet in zijn geheel vervangen worden. Dit is voor de gemeente aanleiding geweest om de inrichting van de weg eens nader te bekijken. De Zwarteweg is een deel van de hoofdfietsroute in Zwolle-Zuid, dat betekent dat de weg voor het grootste deel gebruikt wordt door fietsers van en naar het centrum van de stad. Er komen geen drempels en plateaus in de weg, maar er worden wel maatregelen genomen om de snelheid van het autoverkeer te beperken.

Vervolg
Onder de Zwarteweg liggen veel kabels en leidingen van de nutsbedrijven, zoals Essent en KPN. Momenteel wordt met deze bedrijven overleg gevoerd, om te kijken of eventuele reparatie- en vervangingswerkzaamheden gecombineerd kunnen worden met het werk aan de weg.

Op donderdag 20 oktober kan men tussen 19.30 en 21.00 uur in de Ichthusschool (Zwarteweg 46) het nieuwe inrichtingsplan bekijken. Er zijn ambtenaren aanwezig om de vragen van bewoners en geïnteresseerden te beantwoorden. Na deze datum ligt het inrichtingsplan tot en met vrijdag 4 november 2005 ter inzage in het informatiecentrum van de gemeente Zwolle (Grote Kerkplein 15).