Politie Limburg-Zuid

Politieactie tegen drugshandel

Kerkrade 20-10-2005 - De politie heeft dinsdagmiddag 18 oktober 2005 in Kerkrade een actie gehouden die gericht was tegen de handel in soft- en harddrugs.

Na een voorbereidend onderzoek van circa twee maanden vielen agenten dinsdagmiddag het pand Nieuwstraat 143 binnen. Zij beschikten over informatie dat vanuit het pand zowel hard- en sofdrugs werden verkocht. Bij de inval werden ruim 160 gram softdrugs en een alarmpistool in beslag genomen. In de woning trof de politie twee drugsverkopers aan van 31 en 33 jaar. Deze mannen zijn woonachtig in Kerkrade.

Het pand werd direct op last van de burgemeester van Kerkrade gesloten. Zoals bekend voert de burgemeester en de gemeenteraad samen met de politie een actief drugsbeleid, waarin het sluiten van drugspanden ook een onderdeel van is.

De tweede actie van de politie was gericht op een zogenaamde wiettaxi. De laatste tijd kwamen er bij de politie tips binnen over activiteiten van een wiettaxi in de omgeving van de Onze Lieve Vrouwestraat. Dinsdagmiddag werd tijdens een gerichte actie de betreffende auto, onderschept en de bestuurder, een 33-jarige Kerkradenaar, aangehouden. In de auto troffen agenten 94 gram wiet en een twaalftal joints aan. De verdachte had een bedrag van 385 op zak. De softdrugs en het geld werden in beslag genomen. De man verklaarde dat hij drie dagen per week zon 40 tot 50 klanten had aan wie hij softdrugs verkocht.