Sligro Beheer NV

VOORUITZICHTEN JAARCIJFERS SLIGRO FOOD GROUP

Sligro Food Group ontwikkelt zich in lijn met ten tijde van de publicatie van de halfjaarcijfers uitgesproken verwachtingen, ondanks de markt- en weersomstandigheden van het derde kwartaal.

Per saldo verwachten wij op jaarbasis daarom nog steeds een netto-resultaat dat circa 10% lager zal zijn dan in 2004. Dit is exclusief het effect van een eenmalige bate van 5,9 miljoen na belasting die in de tweede helft van 2004 is gerealiseerd.

Over het jaar 2004 is op IFRS-basis een netto-resultaat na belastingen behaald van 52,7 miljoen, exclusief de eenmalige bate en van 58,6 miljoen inclusief deze eenmalige bate.

Sligro Food Group is zowel bij haar foodretail- als haar foodservice-activiteiten direct en indirect relatief sterk vertegenwoordigd in gebieden met veel toerisme. Vooral in de maanden juli en augustus stond de omzet daarom onder druk als gevolg van het slechte weer. De totale omzet ontwikkelde zich in het derde kwartaal daardoor minder voorspoedig dan verwacht.

De algemene marktomstandigheden worden in Nederland nog steeds gekenmerkt door prijsdruk en enige afname van het volume. Dit geldt zowel voor de foodretail- als de foodservicemarkt. Kostenbesparingen binnen Sligro Food Group beperken de financiële gevolgen daarvan, maar, zoals eerder uitgesproken, kunnen die dit niet volledig compenseren.

De integratie van VEN Groothandelcentrum ligt goed op schema. In de maand november zullen de laatste twee locaties gekoppeld worden aan de automatiseringssystemen van Sligro Food Group, waardoor een verdere stroomlijning van de organisatie bewerkstelligd kan worden en geleidelijk begonnen kan worden met een herstel van de commerciële positie. Wij constateren dat herstel nu al bij de zelfbedieningsgroothandels in de vestigingen die al langere tijd geïntegreerd zijn en waarin de samengevoegde formulekenmerken volledig tot uiting komen.

In 2005 worden aanzienlijke kosten gemaakt om de versnelde integratie nog voor het einde van het jaar af te ronden. Dit leidt tevens tot bijzondere waardeverminderingsverliezen. Daar staat tegenover dat een aanpassing van de pensioenregeling door wetswijziging tot een eenmalige pensioenbate zal leiden. Met de effecten hiervan is rekening gehouden.

De omzetcijfers over 2005 zullen op 3 januari 2006 bekend worden gemaakt, terwijl de volledige jaarcijfers over 2005 op 26 januari worden gepubliceerd.

In het beursgenoteerde Sligro Food Group zijn foodretail- en foodservicebedrijven actief, die zich direct en indirect richten op de totale Nederlandse markt van de etende en drinkende mens. Sligro Food Group streeft ernaar een constant en beheerst groeiende kwaliteitsonderneming te zijn in al haar activiteiten en voor al haar stakeholders. Over het jaar 2004 is een omzet gerealiseerd van 1.444 miljoen. Het aantal personeelsleden op fulltime basis bedroeg bijna 3.000.

Veghel, 20 oktober 2005

Namens de directie van Sligro Food Group N.V.

A.J.L. Slippens

H.L. van Rozendaal

Tel: +31 413 34 35 00

www.sligrofoodgroup.nl


---