ROC Friese Poort


Check je gezondheid | 20-10-2005

De 25 tweedejaars deelnemers van de opleiding Doktersassistent van ROC Friese Poort hebben op donderdag 20 oktober voorlichting en adviezen gegeven over de risicos van een hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte en de risico's van roken en overgewicht.

Medewerkers en deelnemers van de de vestiging van ROC Friese Poort in Leeuwarden konden tussen 9.00 uur en 16.00 uur bloeddruk laten meten en cholesterol laten bepalen. Ook kon de quetelet-index bepaald worden om te zien of er sprake is van overgewicht. Aan de hand van de uitslagen werd voorlichting gegeven over de verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld advies over het stoppen met roken, voorlichting over een cholesterolverlagend dieet of bewegingsadvies.

De voorlichtingsdag sluit goed aan bij het nieuwe onderwijsconcept van ROC Friese Poort; het activerend leren. De deelnemers werken in groepen aan verschillende opdrachten en worden daarbij beoordeeld op het uitvoeren van de handelingen en de beroepshouding. Het uitgangspunt daarbij is leren vanuit de praktijksituatie.