Politie Gelderland-Midden

Arnhem-drie gewonden na vechtpartijen: zes man opgepakt
Publicatiedatum: 21-10-2005 10:36:15

De Arnhemse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag enkele keren in moeten grijpen bij vechtpartijen in het centrum van de stad. Daarbij werden in totaal zes verdachten aangehouden. Als gevolg van de vechtpartijen raakten drie personen gewond. Omstreeks half twee werd op de Korenmarkt een 23-jarige man uit Arnhem aangehouden. Hij zou in een uitgaansgelegenheid twee personen verwond hebben met een glas tijdens een ruzie. Het personeel van de zaak greep daarbij in en zette de Arnhemmer buiten de zaak. Surveillerende agenten waren in de buurt en hielden de man aan. De twee slachtoffers, een 21-jarige man uit het Friese Pingjum en een leeftijdsgenoot uit Brummen, moesten zich met snijwonden onder doktersbehandeling stellen. Even later was het weer raak toen politieruiters getuige waren van een vechtpartij op de Korenmarkt. De agenten probeerden de partijen te scheiden maar men bleef doorgaan met vechten. Uiteindelijk lukte het de agenten drie man aan te houden in verband de vechtpartij, twee anderen werden aangehouden wegens het niet voldoen aan een bevel om zich te verwijderen en belediging. De vijf verdachten, vier Arnhemmers in de leeftijd van 18 tot 48 jaar en een 19-jarige man uit Utrecht, zijn ingesloten. Omstreeks vier uur raakte een 22-jarige Arnhemmer gewond nadat hij op de Luthersestraat zou zijn mishandeld door enkele personen. Het slachtoffer is met diverse verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Door de politie is nog vergeefs gezocht naar de daders. De zaak wordt nog verder onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verzet na aanhouding wegens mishandeling
Publicatiedatum: 21-10-2005 10:33:31

De Arnhemse politie heeft donderdagmiddag in de wijk `t Broek een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man werd verdacht van mishandeling van zijn 27-jarige ex-vriendin en verzette zich tegen de aanhouding van de agenten. Rond half een werd bij de politie gemeld dat er in de wijk zou worden gevochten. In een van de straten troffen agenten een groep omstanders aan die de 35-jarige aanwezen als degene die zojuist een vrouw zou hebben mishandeld. Het slachtoffer bevestigde dat ze bij een ruzie door haar ex-vriend zou zijn geschopt en geslagen. Toen de agenten daarop de 35-jarige man wilden aanhouden ging deze er vandoor. De man kon na een korte achtervolging alsnog worden gepakt maar verzette zich door wil om zich heen te slaan. Ook begonnen omstanders zich met de aanhouding te bemoeien. Met te hulp geschoten collega's wisten de agenten de man te overmeesteren en de rust op straat te herstellen. De 35-jarige man is in gesloten. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ellecom - dronken Arnhemmer aangehouden na botsing
Publicatiedatum: 21-10-2005 10:32:57

Een 41-jarige Arnhemse automobilist is donderdagmiddag door de politie in Ellecom aangehouden nadat hij in beschonken toestand bij een aanrijding was betrokken. De man bleek ruim vier keer zoveel te hebben gedronken dan is toegestaan. Omstreeks het middaguur botste de Arnhemmer op de Ellecomsedijk achter op de auto van een 62-jarige man uit Soest, die plotseling moest stoppen. Bij de botsing raakte niemand gewond. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de Arnhemmer. Hij moest mee naar het politiebureau voor de ademanalyse. Daarbij werd een alcoholpromillage gemeten van 2,31 (vanaf 0,51 is strafbaar). De politie heeft het rijbewijs van de Arnhemmer ingevorderd. Tegen de man is ook proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer opgepakt na doorrijden bij botsing
Publicatiedatum: 21-10-2005 10:32:27

Een 22-jarige Arnhemmer is donderdagavond door de politie aangehouden op verdenking van het doorrijden na een ongeval. De man zou omstreeks half tien met zijn bromfiets op de Steenstraat in zijn woonplaats betrokken zijn geraakt bij een aanrijding, waarbij schade was ontstaan aan de auto van een 24-jarige man uit Doetinchem. Toen de Arnhemmer na de aanrijding doorreed zonder zich bekend te maken zette de Doetinchemmer met enkele getuigen de achtervolging in. Op de Rosendaalsestraat wist men de bromfietser tot staan te brengen. Daarop werd de politie gewaarschuwd die de Arnhemmer op aanwijzen van de gedupeerde en de getuigen aanhield. De Arnhemmer had verklaard na de aanrijding in paniek te zijn geraakt. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---