Ingezonden persbericht




-----------------------
Amsterdam, 11 juli 2005

Wijnfestival 'KLASSIEK EUROPA' - The elegance in your glass

Zondag 23 oktober 2005, The Grand, Amsterdam
12.00 uur - 18.00 uur

Op zondag 23 oktober zal voor de derde maal in Amsterdam de grootse proeverij van Europese wijnen plaatsvinden. In de zalen van Hotel The Grand zullen 100-en wijnen te proeven zijn. Perswijn, het grootste wijntijdschrift van de Benelux met een oplage van 13.000 exemplaren, organiseert dit evenement voor liefhebbers en vakmensen.

Alle wijnproducerende landen van Europa zullen op dit evenement vertegenwoordigd zijn, en worden ondergebracht in aparte zalen. Per land zal een scala van kwaliteitswijnen te proeven zijn. Grote wijnlanden als Frankrijk, Spanje en Italië zullen ook presentaties van aparte regio's geven. Ook de minder bekende wijnlanden Oostenrijk, Portugal, Luxemburg, Griekenland en Oost-Europese landen krijgen een kans zich op het grote toneel te presenteren. Ook tonen enige importeurs hun totale Europese assortiment en zullen weer producenten aanwezig zijn, die nog geen importeur in Nederland hebben.

Er worden meer dan 800 bezoekers verwacht, zowel vakmensen uit wijnhandel en horeca als liefhebbers. Dit publiek is van hoge kwaliteit, zoals op alle evenementen van PersWijn.

Als klassieke lokatie is gekozen voor het voormalige 16e eeuwse stadhuis van Amsterdam - The Grand Amsterdam - Sofitel Demeure Hotels, gelegen aan een van de Amsterdamse grachten. The Grand is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Informatie op www.thegrand.nl

Tijdens de grote proeverij, die duurt van 12.00 tot 18.00 uur, zullen masterclasses en wedstrijden worden georganiseerd voor geïnteresseeerde proevers. Zeker is een unieke proeverij met 6 jaargangen van Chateau Cheval Blanc, begeleid door de Nederlandse oenoloog Kees van Leeuwen, werkzaam op Cheval Blanc. Ook in andere masterclasses komen speciale wijnen op tafel.

Daarnaast zullen er ook weer wedstrijden zijn, waar geïnteresseerde proevers aan deel kunnen nemen. In twee competities zullen de beste Chardonnay's (van de jaargang 2004) en Cabernet-Sauvignons (van de jaargang 2003 en 2004) tot maximaal ¬ 10,- van Europa elkaar bestrijden

Ook aan de gaE 10,- van Europa elkaar bestrijden

Ook aan de gastronomische aspecten is gedacht. Speciale lunch- en dinerarrangementen worden samengesteld, zodat de bezoeker optimaal kan genieten van de klassieke wijn/spijs combinaties.

Meer informatie over deelnemers, wedstrijden en masterclasses wordt, zodra beschikbaar, geplaatst op www.wijnpers.nl/europa.