Siemens Nederland


Strijd der Elementen

Siemens werkt mee aan het televisieprogramma Strijd der Elementen. Dit is een nieuw populair wetenschappelijk programma waarin techniek, innovatie en duurzaamheid centraal staan. In alle acht afleveringen staat de strijd tegen één van de vier basiselementen centraal: water, aarde, vuur en lucht.

Een team krijgt de opdracht om de strijd aan te gaan met deze elementen en moet binnen een bepaalde tijd de opdracht volbracht hebben. Deze opdracht - bijvoorbeeld 'Bouw een waterzuiveringssysteem' - vormt de rode draad van het programma en vanuit dat onderwerp worden er diverse redactionele uitstapjes gemaakt. In dit geval wordt er bijvoorbeeld getoond hoe een 'echt' waterbedrijf werkt met behulp van UV-licht.

Strijd der Elementen wordt uitgezonden door RTL7 op zondagavond 20:30 uur.
Uitzenddata:
16, 23, en 30 oktober
6, 13, 20 en 27 november
4 december.

Siemens is sponsor, samen met Toyota, Hewlett-Packard, het blad Quest en de ministeries van Economische Zaken, VROM en Verkeer & Waterstaat.

Siemens levert als global player innovatieve producten, complete oplossingen en dienstverlening op het gebied van elektrotechniek en electronica. Van hogesnelheidstreinen, geavanceerde (medische) scanapparatuur en energiecentrales tot automatiseringssystemen en ICT-oplossingen.

Wij willen belangrijke innovatieve ontwikkelingen onder de aandacht te brengen van het publiek. Vaak gaat het hier namelijk om technologie die ons allemaal aangaat. In Strijd der Elementen komt een aantal van onze producten en systemen naar voren: waterzuivering, scantechnologie, magneetzweefbaan, zonne-energie en verkeersinformatiesystemen.

Zie voor meer informatie de Strijd der Elementen website

Contact: Anita Ramharakh ( anita.ramharakh@siemens.com )