Politie Groningen

Persberichten maandag 24 oktober 2005

Provincie Groningen 24-10-2005 -

Bellingwolde: paard verdrinkt in Boele Tijdenskanaal
Het paard van een 64-jarige inwoner van Bellingwolde is zondagmiddag in het Boelens Tijdenskanaal bij Bellingwolde verdronken. De man was met paard en wagen aan het rijden over de Kanaaldijk Oostzijde bij Bellingwolde toen het dier plotseling van iets schrok en op hol sloeg. Het span belandde in het kanaal waar het paard verdronk. De man kon zich redden door naar de kant te zwemmen. De brandweer en een bergingsbedrijf hebben het paard en de wagen geborgen.

Groningen: viertal aangehouden voor openlijke geweldpleging De politie heeft zondagnacht drie Stadjers in de leeftijd van 19 tot 25 jaar en een 21-jarige inwoner van Hoogeveen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Ze waren betrokken bij een vechtpartij op de Poelestraat waar volgens camerabeelden over en weer flink geslagen en geschopt werd. Vermoedelijk was een en ander in een horecagelegenheid al begonnen en had het tumult zich op staat voortgezet. De vier zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: hardleerse automobilist
Een 35-jarige automobilist uit Zuidhorn bleek zondagnacht hardleers te zijn, nadat hij voor het rijden onder invloed was aangehouden en zijn rijbewijs kwijtraakte. De man werd in eerste instantie aangehouden op de Zonnelaan in de stad waarbij bleek dat hij 1.4 promille alcohol in zijn bloed had. Hij bleek juist zijn rijbewijs weer terug te hebben, nadat hij in het voorjaar al eerder voor rijden onder invloed was aangehouden. Zijn rijbewijs werd deze keer weer ingevorderd en hij kon na het afleggen van een verklaring het bureau weer verlaten. Enkele uren later constateerden agenten dat de man weer gewoon achter het stuur stapte van zijn auto die op de Zonnelaan was achtergebleven. De auto werd daarop gestald achter de hekken van het politiebureau. Er zal met de officier van justitie worden overlegd of het voertuig in beslag genomen moet worden. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: rijbewijzen ingevorderd voor te hard rijden
Een 44-jarige automobilist uit Hoogezand moest zondagavond zijn rijbewijs inleveren omdat hij op de Europaweg in de stad 101 km/u reed, terwijl hij daar maximaal 50 km/u mocht rijden. Op de Julianaweg in de stad overkwam een 19-jarige inwoner van Ten Post hetzelfde lot. Hij reed in zijn auto 161 km/u waar maximaal 100 km/u was toegestaan. Hij behoorde bovendien tot de categorie beginnend bestuurder waardoor hij voor een dergelijke overtreding het eerste punt zal scoren van het maximaal aantal van drie. Het rijbewijs van een beginnend bestuurder die binnen vijf jaar drie punten scoort wordt geschorst, waardoor hij of zij een rij- en een theorieproef moet afleggen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Als hij of zij de proef weigert of voor een proef zakt, wordt het rijbewijs ongeldig verklaard (zie ook Boetes.nl).

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Groningen , Friesestraatweg : aantal geregistreerde voertuigen: 705 , aantal overtredingen: 39, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.
Bedum , N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1270, aantal overtredingen: 1 (prima resultaat) , hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.
Den Andel , Andelsterweg : aantal geregistreerde voertuigen: 143 , aantal overtredingen: 3 (prima resultaat), hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Lauwerzijl , Stadsweg: aantal geregistreerde voertuigen: 211 , aantal overtredingen: 32 , hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Groningen , Groningerweg : aantal geregistreerde voertuigen: 120, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.