NVA


NVA: invoeringsdatum Wfd 1 februari 2006

Minister Zalm heeft gisteren tijdens de Wfd-informatiebijeenkomst van de Stichting Financiële Dienstverlening aangekondigd voornemens te zijn de ingangsdatum op

1 januari 2006 te stellen. De NVA heeft steeds gezegd dat wanneer de datum van
15 november - zoals deze tot gisteren vaststond - niet gehaald zou worden, zij sterk bepleit het ingangsmoment over de maanden december en januari te tillen. Zoals bekend zijn de maanden december en januari de drukste maanden in het bestaan van het intermediairbedrijf vanwege de prolongatieactiviteiten en het opmaken van de jaarstukken.

Bovendien stelt de NVA dat de maand januari begint met het nieuwjaarsreces en dat daarmee de toch al krappe termijn van aanmelding en verwerking van de aanmeldingen nog korter wordt. Daarenboven is natuurlijk bekend dat als gevolg van nieuwe wetgeving per 1 januari aanpassingen noodzakelijk zijn in verband met VPL, WAO/WIA, ziektekosten als belangrijkste gebieden. Dit is voor de NVA meer dan voldoende aanleiding - zoals al eerder is uitgedragen - bij de politiek aan te dringen op een ingangsmoment van 1 februari 2006.

De in het Besluit financiële dienstverlening (Bfd) voorziene fasering van het indienen van alle relevante vergunningsstukken als bewijzen van deskundigheid etc. alsmede de gefaseerde termijn om een deskundigheid te realiseren doen niet af aan het slechte moment van 1 januari.