INTEROUTE RONDT ACQUISITIE VIA NETWORKS AF

Londen/Amsterdam, 24 oktober 2005 - Interoute, eigenaar van het meest geavanceerde en uitgebreide Europese glasvezelnetwerk voor spraak, data en internet, heeft de acquisitie van het beursgenoteerde VIA NET.WORKS Inc. afgerond. Interoute is daarmee eigenaar geworden van de operationele activiteiten en bedrijfsmiddelen van VIA NET.WORKS in Spanje, Frankrijk en Duitsland en alle activiteiten van PSINet Europe in Duitsland, Frankrijk, België, Nederland en Zwitserland.

In de afgelopen jaren heeft Interoute een aantal overnames gedaan waarmee het dienstenaanbod en bereik van het netwerkbedrijf geoptimaliseerd kon worden. Deze acquisities vielen in drie verschillende strategische categorieën: een overname die de dichtheid en fijnmazigheid van de bestaande netwerkinfrastructuur heeft verdiept (Ebone); een acquisitie waarmee gespecialiseerde diensten en toepassingen toegevoegd werden aan het productenportfolio van Interoute en het netwerkverkeer is verhoogd (Virtue Media Services) en een acquisitie die het geografische bereik van het Interoute netwerk heeft uitgebreid naar Oost Europa (CeCom).

Met de overname van VIA NET.WORKS voegt Interoute een uitgebreide reeks van nieuwe applicaties en diensten toe aan het productenportfolio. Hiermee wordt additioneel verkeer gegenereerd op het netwerk van Interoute evenals inkomsten uit het solide klantenbestand van 19.000 bedrijven. Interoute's productenpakket wordt ondermeer uitgebreid met diensten zoals Managed Hosting and Managed Security. Daarmee wordt Interoute de enige netwerkaanbieder dat een dergelijk uitgebreid scala aan spraak-, data- en hostingdiensten aanbiedt door geheel Europa. Met deze overname wordt de dienstverlening aan de grootzakelijke markt substantieel verbeterd.

James Kinsella, CEO Interoute: "Deze acquisitie betekent een belangrijke mijlpaal waarmee wij onze positie als Europa's belangrijkste leverancier van next generation diensten versterken. Onze innovatieve dienstenpakket komt niet alleen ten goede van onze nieuwe en uitgebreide klantenkring maar zal ook nieuwe klanten aantrekken die van een betere dienstverlening en uitstekende klantenservice gebruik willen maken"

Over Interoute
Interoute is het snelst groeiende telecommunicatiebedrijf in Europa en is eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak, data en internet. Interoute verzorgt intelligente netwerkservices voor een uitgebreide reeks bedrijven waaronder (mobiele)telecomoperators, grote ondernemingen en overheden. Interoute heeft vestigingen in Europa en de VS. Het eigen glasvezelnetwerk van 23.500 km reikt tot in alle belangrijke Europese zakencentra, inclusief Oost Europa. Voor meer informatie over Interoute: www.interoute.nl

Contact voor de media:
Wander Bruijel
Telefoon: 070-346 3760