Ingezonden persbericht

Persbericht

Communicatie via BlackBerry niet langer onveilig

Nieuwe beveiligingsoplossing van Utimaco zorgt voor veilig e-mailverkeer

Arnhem / Oberursel, 20 oktober 2005 - BlackBerry en haar beveiliging zorgt steeds weer voor een oplaaiende discussie. Utimaco Safeware presenteert de oplossing voor dit beveiligingsprobleem. SafeGuard® PushMail is een beveiligingstechnologie die alle e-mails codeert die van of naar de BlackBerry worden verzonden en voorkomt dat data wordt gelezen door onbevoegden. Alleen de ontvanger kan de gedecodeerde mail lezen en verwerken. De informatie wordt geencrypteerd opgeslagen op de interne emailinfrastructuur waardoor de beveiliging zich in handen van de gebruiker bevindt.

Research in Motion (RIM) is marktleider op het gebied van BlackBerry's en heeft wereldwijd meer dan 3,5 miljoen gebruikers. BlackBerry is met name populair onder mobiele werkers in management- en salesfuncties, maar in toenemende mate ook onder politici. Dit heeft tot gevolg dat er hoge eisen aan de beveiliging worden gesteld.

Gaten in de beveiliging
Hoewel RIM van meet af aan uitgebreide veiligheidsmaatregelen heeft ingebouwd in de vorm van codering, stelde de federale Duitse instantie voor de veiligheid van informatietechnologie (BSI) vast dat RIM's serverstructuur gaten in de beveiliging bevat. Dat leidt ertoe dat internationale klanten om veiligheidsredenen schuchter zijn in het gebruik van de BlackBerry, mede gevoed door bange vermoedens dat onbevoegden hun e-mails mee kunnen lezen.

Beveiliging en integriteit
Utimaco heeft met SafeGuard PushMail een oplossing ontwikkeld die op SecurE-Mail Gateway technologie is gebaseerd. De oplossing neemt beveiligingsobstakels weg die tal van mobiele IT-projecten in bedrijven in de weg staan. De nieuwste SafeGuard oplossing geeft de gebruiker grip op de beveiliging en integriteit van zijn e-mail verkeer. BlackBerry gebruikers ontvangen hun e-mail altijd in gecodeerde vorm volgens de beveiligingsnormen S/MIME en OpenPGP. Een ontvanger die niet over BlackBerry beschikt, kan de e-mail zowel in gecodeerde als in ongecodeerde vorm ontvangen.

"SafeGuard PushMail biedt alle Push Service-gebruikers de noodzakelijke beveiliging tegen spionage en inbreuken door derden omdat alle mails gecodeerd worden opgeslagen op de enterprise mail server," legt Utimaco's beveiligingsexpert Jörg Horn uit. "Tegelijkertijd zorgt onze oplossing voor de interne beveiliging binnen het bedrijfsnetwerk omdat de e-mails daar alleen in gecodeerde vorm aanwezig zijn. Daarmee wordt zelfs voorkomen dat onbevoegde personeelsleden of systeembeheerders e-mails openen of lezen."

Voor meer informatie over Utimaco en SafeGuard Pushmail: www.utimaco.com/pushmail

Over Utimaco Safeware AG
Utimaco Safeware AG is een Europese producent van gecertificeerde IT-beveiligingsoplossingen voor professioneel gebruik. Utimaco ontwikkelt en verkoopt geïntegreerde beveiligingsoplossingen gebaseerd op bestaande standaarden voor device- en transactiebeveiliging. Met ruim 20 jaar ervaring in de projectmatige aanpak van ICT beveiligingsvraagstukken is Utimaco Safeware ook in Nederland bij met name overheden, banken & verzekeringsbedrijven en de Top-500 grote bedrijven reeds een gevestigde naam. Meer informatie is beschikbaar via www.utimaco.com



Ingezonden persbericht