Nuon

Nuon benoemt Øystein Løseth tot lid van de Raad van Bestuur 26 oct 2005 | Amsterdam | Nuon

De Raad van Commissarissen van energieonderneming Nuon heeft de Noor Øystein Løseth (46) per 1 januari 2006 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. Het aantal bestuursleden komt hiermee op vier. Met de uitbreiding rust de Raad van Commissarissen Nuon verder toe voor belangrijke uitdagingen in de steeds internationaler wordende energiesector. Lid van de Raad van Bestuur Maarten Henderson (CFO) verlaat na afronding van de jaarrekening 2005 en in goed overleg met de Raad van Commissarissen, per 1 april 2006 de onderneming. Hij doet dat om persoonlijke redenen. Voor Henderson wordt gezocht naar een opvolger.
Løseth gaat in de Raad van Bestuur de groeiende productie- en handelsactiviteiten én de internationale activiteiten van Nuon aansturen. Løseth heeft ruime internationale ervaring en werkt sinds 1 september 2003 bij Nuon als directeur van de divisie Energy Sourcing. In die functie is hij verantwoordelijk voor de productie, inkoop en handel van energie. Voor die tijd werkte Løseth bij Statkraft, Naturkraft en Statoil.
Nu de liberalisering van de energiemarkt vervolmaakt wordt, bereidt Nuon zich voor op een nieuwe fase waarin verdere verbetering van de dienstverlening, de versterking van de concurrentiepositie en het uitbouwen van haar positie op de Noordwest-Europese markt een belangrijke rol spelen. Na deze uitbreiding is de Raad van Bestuur als volgt samengesteld: Ludo van Halderen (59), voorzitter, belast met de algehele leiding en de strategische agenda van de onderneming, Maarten Henderson (57), lid van de Raad van Bestuur, verantwoordelijk voor de financiële zaken, Peter Erich (48), lid van de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de activiteiten in Nederland en Øystein Løseth (46), lid van de Raad van Bestuur, verantwoordelijk voor de internationale activiteiten en alle productie- en handelsactiviteiten. De Raad van Commissarissen betreurt het besluit van lid van de Raad van Bestuur Henderson om in 2006 terug te treden. Henderson heeft sinds zijn aantreden op 1 oktober 2004 een belangrijke bijdrage geleverd aan de professionalisering van de financiële activiteiten en van de corporate governance van de onderneming. Henderson is verantwoordelijk voor corporate planning & control, treasury, risk management, belastingen, internal audit, IT, corporate purchasing, shared service center en facilitair bedrijf. Het door hem ingezette beleid op deze terreinen wordt voortgezet.
Over Nuon Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten meer dan 2 miljoen klanten bedient in voornamelijk Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto omzet in 2004 bedraagt EUR 4,9 miljard. Het aantal mede-werkers per eind 2004 bedraagt 9.441 FTE's. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland, Friesland en de gemeente Amsterdam.