Dienstenbond CNV

Akkoord over reparatie sociaal plan RNW
26-10-2005

Collega,

Elio is geëvalueerd en de conclusie is dat de ruwe diamant een 24 karaats station moet opleveren. Om dat te bereiken moet de organisatie anders worden ingericht. U ontving hierover al eerder een info. De OR van RNW heeft aan deze operatie zijn goedkeuring verleend. Met de directie van RNW is onderhandeld over het sociaal plan. RNW heeft een al goed sociaal plan. De wet- en regelgeving is echter veranderd. Door die veranderingen zijn sommige bepalingen naar de letter van het sociaal plan niet langer uitvoerbaar waardoor de positie van de werknemers ernstig zou verslechteren. Dat moest dus worden opgelost. Met de directie van RNW zijn daarover sluitende afspraken gemaakt.

Alle negatieve gevolgen van de gewijzigde wet- en regelgeving worden op kosten van RNW gerepareerd. Wie onverhoopt gebruik moet maken van het sociaal plan kan aan het plan nu weer dezelfde rechten ontlenen als voorheen.

Een volgend punt: van verschillende leden hebben bezwaar tegen de algemeen geformuleerde bepaling over assessments. Die bezwaren zijn gehonoreerd, de bepaling is uit het sociaal plan geschrapt. De bonden zijn er uit, op onderhandelingsniveau hebben we een akkoord. Het laatste woord echter is aan u. Wilt u laten weten of u al dan niet akkoord gaat. Dat kan per mail: s.bak@cnvdibo.nl

Graag voor dinsdag 1 november.