Rechtbank Leeuwarden


Lidl verliest geding tegen bouwvergunning Aldi Heerenveen

De gemeente Heerenveen heeft een bouwvergunning verleend voor een Aldi supermarkt aan de Abe Lenstra Boulevard in Heerenveen. Lidl heeft hiertegen bezwaar gemaakt en de bestuursrechter gevraagd de vergunning te schorsen.

De rechter heeft het verzoek van Lidl afgewezen. Volgens de rechter staan voldoende vast dat de Aldi definitief gevestigd kan worden binnen het bestemmingsplan "Sportstad Heerenveen". Het is daarom terecht dat de gemeente, vooruitlopend op de definitieve planologische regeling, de Aldi supermarkt mogelijk heeft gemaakt door het verlenen van een tijdelijke vrijstelling.

Dat de luchtkwaliteit door de verkeersaantrekkende werking van de supermarkt zodanig zal verslechteren dat niet aan de wettelijke grenswaarden kan worden voldaan, is niet gebleken. De rechter verwijst in dit verband naar een rapport dat door de gemeente Heerenveen is opgesteld. Daaruit blijkt dat zelfs bij 2.000 verkeersbewegingen per dag de normen van het Besluit luchtkwaliteit 2005 niet worden overschreden.

Als gevolg van de uitspraak kan de bouw van de supermarkt doorgaan.

LJ Nummer

AU5018

Bron: Rechtbank Leeuwarden Datum actualiteit: 26 oktober 2005 Naar boven