Gemeente Wijk bij Duurstede

Telefonische enquête De Horden

In de wijk De Horden is een jaar proefgedraaid met maatregelen om de overlast door hondenpoep te bestrijden. Tijd om te kijken of de getroffen maatregelen zin hebben gehad en of de overlast ook daadwerkelijk is verminderd.

Evaluatie
Op 4 oktober jl., precies een jaar na de start van het proefproject, zijn metingen in het veld uitgevoerd (de hoeveelheid hondenpoep is daadwerkelijk geteld!) en binnenkort start een telefonische enquête onder de bewoners. Aan de hand van een korte vragenlijst, die hooguit vijf minuten duurt, wil de gemeente erachter komen of de wijkbewoners minder overlast ondervinden en of de getroffen maatregelen goed zijn. Een telefoonteam gaat eind oktober/begin november willekeurig hondenbezitters en niet-hondenbezitters bellen.

De regels
Nog even de regels op een rij: binnen de bebouwde kom zijn honden in principe altijd aangelijnd en geldt de opruimplicht. Er zijn twee uitzonderingen in De Horden: in de losloopgebieden hoeft de hond niet aangelijnd te zijn en op de uitlaatgebieden geldt geen opruimplicht. De uitlaatgebieden worden wekelijks door de gemeente schoongemaakt. Op speelveldjes, begraafplaatsen en sportvelden zijn honden verboden.

Resultaat
U kunt binnenkort in deze krant en op de website www.wijkbijduurstede.nl de resultaten van de proef "Bestrijding overlast hondenpoep" lezen. Als de proef goed is geslaagd, wordt voorgesteld om de maatregelen ook in andere wijken door te voeren. Het college en de gemeenteraad moeten hierover beslissen.

Samen voor een schoner Wijk bij Duurstede!


* Geplaatst op: 26-10-2005 14:19:39