Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


28 oktober 2005


Apeldoorn - Koelkast op de weg

De politie is op zoek naar de eigenaar van de koelkast die donderdagavond op de A1 ter hoogte van de afslag Apeldoorn-Zuid werd aangetroffen. Een 77-jarige automobilist uit Eemnes reed donderdagavond rond 19.35 uur over de A1. Plotseling zag hij iets op de rijbaan liggen, maar kon niet meer op tijd remmen. Bleek dat de man over de koelkast was gereden. Deze was totaal vernield. De koelkast werd door medewerkers van Rijkswaterstaat van de weg gehaald. Mogelijk dat de koelkast van een aanhangwagen is gevallen. De politie verzoekt de eigenaar zich te melden via telefoonnummer 0900 8844. De auto van de bestuurder uit Eemnes liep schade op door de aanrijding.


Apeldoorn - Fietser raakte gewond

Een 54-jarige fietser uit Apeldoorn raakte donderdagmorgen rond 07.25 uur gewond na een aanrijding. Een 45-jarige automobiliste uit Apeldoorn wilde vanaf de Voorwaarts links afslaan. Hierbij zag zij de tegemoetkomende fietser over het hoofd. De man liep onder meer een hoofdwond op en werd voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De automobiliste bleef ongedeerd.


Apeldoorn - Onderzoek aanrijding

De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een aanrijding, waarbij donderdagmorgen een 58-jarige fietsster uit Apeldoorn gewond raakte. De vrouw fietste rond 11.35 uur op de kruising Laan van de Mensenrechten / Kanaal Zuid. Zij werd daar geschept door een groene auto. De bestuurder is niet gestopt om zijn identiteit bekend te maken en is doorgereden. De vrouw had een pijnlijk arm en schouder en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


Apeldoorn - Diefstal auto

Vanaf een parkeerplaats aan de Dubbelbeek werd donderdag tussen 17.00 en 22.30 uur een auto weggenomen. Het gaat om een zwarte VW Golf voorzien van het kenteken 01-NJ-XB. Een 51-jarige Apeldoorner heeft aangifte gedaan.


Apeldoorn - Inbraak in woning

In een woning aan de Den Bramel werd in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Men wist binnen te komen door een raam te vernielen. Weggenomen werd een schoudertas met daarin onder andere een portemonnee, rijbewijs en een agenda. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Apeldoorn - Geprepareerde tassen aangetroffen

Agenten hebben donderdagavond vier mannen van buitenlandse afkomst aangehouden. De agenten wilden op de Vosselmanstraat de auto van de vier controleren omdat de uitlaat kapot was. Bij de controle konden drie van de vier geen legitimatiebewijs tonen. Bij onderzoek in de auto werden geprepareerde tassen, met daarin onder andere kleding en make-up aangetroffen. Allen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij fouillering werd een bolletje heroïne gevonden. Het viertal werd in verband met het onderzoek ingesloten.


Apeldoorn - Eerste jongere betrapt

Agenten hebben donderdagmiddag de eerste jongere betrapt in het kader van de op maandag gestarte actie tegen zwerfvuil. Met deze actie willen de deelnemende partijen jongeren bewust maken van het feit, dat hun weggooigedrag niet kan.
Vooral woonwinkelgebieden en routes naar school hebben last van jongeren die vaak in tussenuren snoep, broodjes of blikjes drinken kopen en het afval klakkeloos weggooien. Donderdagmiddag werd een 16-jarige jongen uit Apeldoorn betrapt, die in het Matenpark bananensnoepjes weggooide. Het is nog niet bekend of de jongen een boete betaalt, of kiest voor doorverwijzing naar Halt. De boete bedraagt voor jongeren tot en met 15 jaar E 25,-. Voor Jongeren vanaf 16 jaar en volwassen bedraagt de boete E 50,-.

EINDE BERICHT


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --