Productschap Diervoeder

28/10/2005

PDV accepteert de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij

Bestemd voor: Producenten van voedermiddelen

Het Productschap Diervoeder (PDV) accepteert het certificaat Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij als gelijkwaardig certificaat aan het GMP01/04-certificaat.

De Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij van Foodcert wordt door het Productschap Diervoeder geaccepteerd als gelijkwaardig certificaat aan het GMP01/04-certificaat (GMP2006: B01). De code geeft afdoende garantie dat de productie van bijproducten van ambachtelijke bakkers met de bestemming diervoeder voldoende is geborgd.

Dat betekent dat GMP+ gecertificeerde bedrijven bijproducten mogen accepteren van ambachtelijke bakkers die over het certificaat Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij beschikken. Deze ambachtelijke bakkers kunnen, met toestemming van het PDV, op hun certificaat verwijzen naar de GMP+-regeling. Het Productschap Diervoeder voert met betrekking tot de restproducten twee maal per jaar co-audits uit met de inspecteurs van het Nederlandse Bakkerij Centrum (NBC).

Eind 2006 wordt door zowel Foodcert als het PDV een eerste, jaarlijkse, evaluatie uitgevoerd.

De bedrijven die volgens de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij zijn gecertificeerd worden door het NBC gepubliceerd in een openbaar register. Zie hiervoor de site van Foodcert en vervolgens de categorie "Bibliotheek" en "Hygiëne code voor de Brood- en Banketbakkerij".