Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nederlandse versie FileMaker Pro 8 beschikbaar

Ook FileMaker Pro 8 Advanced - met uitbreidingen voor gevorderde gebruikers ­ nu in Nederlands beschikbaar.

Utrecht, 28 oktober 2005 ­ De Nederlandse versies van FileMaker Pro 8 en FileMaker Pro 8 Advanced* zijn nu beschikbaar. De jongste versie van deze meest bekroonde databasesoftware heeft nieuwe kenmerken om nog sneller te werken en om gegevens van elk type te delen en te beheren.

Belangrijkste kenmerken van deze nieuwe versie zijn:
1. PDF Maker: FileMaker-gegevens worden direct omgezet naar PDF-bestanden..
2. Excel Maker: FileMaker-gegevens worden naar een Microsoft Excel-bestand omgezet.


3. `Fast Send': De inhoud van elk willekeurig veld, inclusief afbeeldingen, documenten, Excel-bestanden, enzovoort, kunnen rechtstreeks vanuit FileMaker worden verzonden.


4. `Fast Match': Informatie uit een bepaald veld selecteren en met één muisklik worden alle gelijkluidende records gevonden.
5. Automatisch aanvullen: Het invoeren van gegevens gaat sneller en nauwkeuriger door de mogelijkheid velden automatisch aan te vullen met eerder ingevoerde gegevens of waardelijsten.

6. `Email Merge': Met één muisklik kunnen gepersonaliseerde e-mailings naar personen of groepen worden verzonden.

7. Verbeterde tabelinvoer: Een nieuwe tabel kan worden toegevoegd aan een database door eenvoudig de nieuwe gegevens te importeren.
8. Verbeterde relatiegrafieken: Gemakkelijker creëren en beheren van tabellen en de onderlinge relaties.


* FileMaker Pro 8 Advanced was vroeger FileMaker Developer. PublieksWerk / FileMaker 1/3

PERSBERICHT


9. Deelvensters met tabblad: In een stap wordt een lay-out ontwikkeld met meerdere tabbladen. Hierdoor wordt het toevoegen van tabs nu sneller en eenvoudiger.
10. Kalender: Data kan snel en precies worden ingevoerd door het toevoegen van een kalendervenster aan ieder datumveld. Een datum kan dan eenvoudig worden aangewezen en in het veld worden ingevoerd.

FileMaker Pro 8 wordt geleverd met dertig kant-en-klare oplossingen voor beginners, inclusief een nieuwe oplossing voor het beheren van een e-mailcampagne.

FileMaker Pro 8 Advanced in Nederlands beschikbaar FileMaker Pro 8 Advanced bevat alle eigenschappen van FileMaker Pro 8, plus een aantal gereedschappen voor het ontwikkelen en het creëren van maatwerk. Verder kunnen ontwikkelaars en ook gevorderde FileMaker-gebruikers op een efficiënte manier krachtiger en op specifieke eisen afgestemde databases ontwikkelen door de mogelijkheid om menu's aan eigen wensen aan te passen en eigen `tooltips' toe te voegen, plus de beschikbaarheid van degelijke gereedschappen voor het opsporen van fouten en voor analyse.

Belangrijkste nieuwe kenmerken:

1. Maatwerk menu's: hiermee is het mogelijk om FileMaker Pro-oplossingen op specifieke wensen af te stemmen, inclusief de mogelijkheid om vanuit een menu scripts uit te voeren, menu's of menuregels toe te voegen, te wijzigen of te wissen en ook om eigen knoppenbalken, contextmenu's en vensteropties te creëren.
2. Maatwerk hulpmiddelen (vast en berekend): deze eigenschap biedt hulp bij gegevensinvoer, om vaste informatie bij een bepaald record te geven en voor instructie aan nieuwe gebruikers.

3. `Data Viewer': Voor het bekijken van velden, variabelen en algoritmes bij het opsporen van fouten in scripts of elders en voor het testen van rekenformules zonder het databaseschema te hoeven wijzigen.
4. Uitschakelen scriptstappen: Scriptstappen kunnen worden uitgeschakeld om delen van scripts te testen. Deze uitgeschakelde scriptstappen worden vervolgens overgeslagen bij het uitvoeren van een script.
5. Hergebruik velden en tabellen: Velden, tabellen, scripts en scriptstappen kunnen eenvoudig worden hergebruikt door importeren of door te kopiëren en plakken in of tussen de tabellen.
PublieksWerk / FileMaker 2/3

PERSBERICHT

Er zijn nog meer kenmerken die ook in FileMaker Pro 8 beschikbaar zijn. Meer informatie is te vinden op www.filemaker.nl/products/fmpa/features.html.

Prijzen en beschikbaarheid
FileMaker Pro 8 is nu in het Nederlands beschikbaar voor 349 en de upgrade voor 199 (voor zowel FileMaker Pro 7 als gebruikers met een licentie voor versie 6).

De Nederlandse versie van FileMaker Pro 8 Advanced is ook beschikbaar en heeft een adviesprijs van 499. Gebruikers met een licentie voor FileMaker Developer 6 en 7 kunnen de upgrade naar FileMaker Pro 8 Advanced aanschaffen voor 299. Ook gebruikers met een licentie voor FileMaker Pro 6, 7 en 8 kunnen de upgrade naar FileMaker Pro 8 Advanced tot 30 juni 2006 voor 299 aanschaffen. Meer informatie over deze promotie is te vinden op www.filemaker.nl/purchase/store/promos.html.

De aanschafmogelijkheden zijn te vinden op www.filemaker.nl/store/.

FileMaker
FileMaker is de toonaangevende leverancier van werkgroepdatabases. Bedrijven, overheden, scholen en universiteiten, gebruiken FileMaker voor het beheren van relaties, projecten, beeldmateriaal en andere informatie. De veelbekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie biedt www.filemaker.nl.

Meer informatie:
FileMaker Nederland PublieksWerk B.V. Ive Defaix Marije Verdouw e: ive@smp.nl marije@publiekswerk.nl t: (030) 241 33 23 t: (020) 486 21 39 PublieksWerk / FileMaker 3/3


---- --