Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Gemeentelijke website trekt 200.000e bezoeker

BARENDRECHT (28 oktober 2005) ­ Donderdag 27 oktober is de website van de gemeente Barend- recht (www.barendrecht.nl) voor de 200.000e keer bezocht sinds de lancering van de huidige website op 6 september 2003. De website trekt gemiddeld meer dan 835 bezoekers per dag. De drukste dag tot nu toe is 10 mei van dit jaar, de dag waarop de gemeente op de website berichtte over een grote brand aan de Middeldijk. Op deze dag bezochten 3.149 mensen de website.

De meest bezochte pagina's op de website zijn de vacatures, evenementenkalender, politieke agenda, nieuwspagina's en de digitale balie. In de digitale balie kunnen bewoners terecht voor informatie over pro- ducten en diensten van de gemeente. De producten waar de bezoekers het meest naar zoeken gaan over reisdocumenten, trouwen en onroerende zaken. Daarnaast kunnen de bezoekers op de gemeentelijke web- site terecht voor tal van mogelijkheden, zoals een digitale gemeentegids, raadsinformatie en persberichten. Verder is het bijvoorbeeld sinds januari 2005 mogelijk om via internet een afspraak te maken met de ge- meente. Dit geldt overigens alleen voor producten van Burgerzaken, zoals bijvoorbeeld paspoorten, rijbewij- zen en uittreksels uit het geboorteregister. De vooraf gemaakte afspraak zorgt ervoor dat mensen gegaran- deerd binnen vijf minuten worden geholpen. Hiermee wordt de wachttijd tot een minimum beperkt.

In ontwikkeling
Momenteel is de website van de gemeente Barendrecht volop in ontwikkeling. De vormgeving wordt enigs- zins aangepast en er worden enkele onderdelen uitgebreid of toegevoegd. Zo zal het aantal beleidsnota's dat online te raadplegen is flink toenemen en worden digitale formulieren toegevoegd waarmee het gemak- kelijker wordt om gemeentelijke producten aan te schaffen. Daarnaast krijgt de website meer interactieve onderdelen. Hierbij valt te denken aan discussiefora, online onderzoeken en stellingen waarop bezoekers direct kunnen reageren.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht