Gemeente Leiden

Gemeente Leiden draagt bij aan inzamelingsacties voor Pakistan

Het college van burgemeester en wethouders van Leiden heeft op initiatief van de gemeenteraad van Leiden besloten bij te dragen aan de inzamelingsacties die georganiseerd worden ten behoeve van de slachtoffers van de aardbeving die 8 oktober jl. het noorden van Pakistan en delen van het aangrenzende India en Afghanistan heeft getroffen. Hierdoor zijn 3,3 miljoen mensen dakloos geworden, zijn er meer dan 79.000 doden en zijn 60.000 mensen gewond geraakt.

Leiden zal in elk geval een bedrag van E 118.291,- overmaken op giro 800800 (dit is E 1,- per inwoner op peildatum 28 oktober). Daarnaast verdubbelt de gemeente de opbrengst van activiteiten die door Leidse inwoners, bedrijven, instellingen, scholen en organisaties worden ondernomen om geld op te brengen voor de slachtoffers van de ramp. Het gaat hierbij om acties die concreet aantoonbaar geld hebben opgeleverd. Als er al geld van een inzamelingsactie is overgemaakt, stelt de gemeente als voorwaarde dat de bijdrage aantoonbaar aan een officiële hulporganisatie is gedoneerd. Het maximumbedrag dat voor dit aanbod beschikbaar is, bedraagt ook 1 euro per inwoner; dus maximaal E 118.291,-.

Als u al een inzamelingsactie heeft gehouden of nog gaat initiëren, meldt u dan uw project of actie bij Muriel Bosman, gemeentelijk coördinator van de actie voor Pakistan. Zij is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 06-42132299.

U kunt uw actie uiteraard ook aanmelden per mail: m.bosman@leiden.nl of per post opsturen: Gemeente Leiden, tav M. Bosman, afdeling COM/EBK, Postbus 9100, 2300 PC Leiden. Het aanbod de opbrengsten van acties te verdubbelen geldt vanaf 8 oktober t/m 30 november a.s.

Het college van burgemeester en wethouders realiseert zich dat het in principe niet de taak van de lokale overheid is oplossingen te bieden voor de problemen zoals die nu in Pakistan voordoen. De omvang van de ramp die zich heeft voltrokken is echter zodanig dat de stelregel "nood breekt wet" hier zonder meer van toepassing is. Daarom is het college van mening dat de enorme gevolgen die deze aardbeving met zich meebrengt deze bijdrage van de gemeente Leiden rechtvaardigt.

Nadere informatie bij Fons Delemarre, persvoorlichter gemeente Leiden, tel. (071) 516 50 55


---- --