Gemeente Urk

Ichtuskerk in sportzaal de Waaiershoek

Gemeente Urk geeft toestemming voor tijdelijk gebruik Ichtuskerk tijdelijk in sportzaal Waaiershoek

De gemeente Urk heeft de Christelijke Gereformeerde Kerk Ichtus' Urk toestemming gegeven om tijdelijk kerkdiensten te houden in sportzaal de Waaiershoek, bij het Berechjacollege. De commissie van beheer van deze kerk heeft daarvoor een verzoek ingediend bij de gemeente Urk.

De kerk is bezig met bouwplannen voor een eigen kerkgebouw. Daarover is men in gesprek met de gemeente Urk. Op dit moment houdt de kerk diensten in de Koningshof aan de Richel. Vanwege de groei van de gemeente is het niet langer verantwoord om daar kerkdiensten te houden. Daarom worden met ingang van zondag 30 oktober a.s. diensten gehouden in sportzaal Waaiershoek.

Het is de bedoeling dat er op zondag twee kerkdiensten worden gehouden, 's morgens om 10.00 uur en 's middags om 17.00 uur. Om parkeerproblemen in de omgeving van de sportzaal te voorkomen, zullen kerkbezoekers worden opgeroepen hun auto zoveel mogelijk thuis te laten staan, en te voet of op de (brom)fiets te komen. De bezoekers die wel met de auto komen, moeten hun auto parkeren op het parkeerterrein bij begraafplaats de Vormt'. De bezoekers mogen hun auto niet in de buurt van de sportzaal parkeren. Verkeersregelaars van de kerk zullen dit regelen en zullen er op toezien dat er niet in de buurt of langs de Staartweg wordt geparkeerd.

De Ichtuskerk zal de buurtbewoners rondom de sportzaal nog uitnodigen voor nader overleg.