Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


29 oktober 2005


Loenen - Man zwaargewond na vermoedelijke aanrijding


Getuigenoproep

Rond 13.45 uur zaterdagmiddag 29 oktober trof een werknemer van het bedrijf Smurfit aan Kanaal-Zuid te Loenen een van zijn collega's, een 61-jarige man uit Klarenbeek, liggend op de grond naast zijn fiets aan op het terrein van het bedrijf. De man lag even voorbij de hoofdingang (tevens uitgang van het terrein) met zwaar hoofdletsel. Uit het voorlopige onderzoek van de politie kwam naar voren dat de man mogelijk is aangereden en dat de andere partij, al dan niet opzettelijk, is doorgereden. Een uitgebreid onderzoek bij het wagenpark zowel op het eigen terrein als van en bij de leveranciers en expeditiebedrijven die die middag bij Smurfit waren geweest, heeft nog geen resultaat opgeleverd. Het slachtoffer, die zich in het Lukasziekenhuis in Apeldoorn bevindt, kan zich niets meer van het incident herinneren.

De politie is op zoek naar getuigen die zaterdagmiddag 29 oktober tussen 13.40 en 13.55 uur in de omgeving waren van de in-/uitgang van Smurfit aan Kanaal-Zuid te Loenen en die informatie hebben over voertuigen (personenauto's of vrachtwagens, al dan niet met oplegger) die rond dat tijdstip het terrein van Smurfit zijn op- of afgereden, of getuigen die het incident hebben zien plaatsvinden. Zij kunnen zich melden via 0900 - 8844.


Apeldoorn - Veelpleger opgepakt

In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 oktober kon de politie rond 02.30 uur een 21-jarige man uit Apeldoorn aanhouden, die al enige tijd gezocht werd voor een aantal openstaande zaken (onder meer inbraak en mishandeling). Bij de aanhouding bleek de verdacht een vals biljet van 100 euro bij zich te hebben. Dit is in beslag genomen.


Apeldoorn - Rijden onder invloed van alcohol

- In de vroege avond van vrijdag 28 oktober rond 19.30 uur zag de politie op de Beekstraat te Apeldoorn een bromfietser rijden zonder helm. De bestuurder, een 26-jarige man uit Apeldoorn, werd staandegehouden. De bromfiets bleek niet verzekerd. De bestuurder werd naar het politiebureau overgebracht, waar hij 0,61 promille blies. De man kan een proces-verbaal tegemoet zien voor rijden onder invloed, rijden zonder helm en onverzekerd rijden.
- In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 oktober zagen agenten rond 02.00 uur over de Deventerweg een personenauto rijden zonder verlichting. Omdat het vermoeden bestond dat de bestuurder, een 29-jarige man uit Apeldoorn, onder invloed van alcohol was, is hij naar het politiebureau overgebracht, alwaar hij1,23 promille blies. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

--- Einde persberichten ---

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Carina de Wijs
055 - 548 60 52 / 055 - 548 60 58


---- --