Eemland noord, 12.00 uur

Utrecht 30-10-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Rijden onder invloed

BAARN - Politiemensen zagen een 34-jarige man uit Baarn zaterdagochtend om 01.45 uur met hoge snelheid en zonder licht over de Amsterdamsestraatweg richting Baarn rijden. De bestuurder negeerde een stopteken van de politie, maar kon op de kruising Vondellaan-Torenlaan worden klemgereden. De bestuurder reed echter met zijn auto achteruit, reed vervolgens tegen een politieauto aan en maakte zich met zijn auto weer uit de voeten. Even verderop kon de man weer worden klemgereden en is hij geboeid naar het politiebureau vervoerd. Daar bleek dat de man teveel gedronken had (845 ug/l) en niet in bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. Tegen de bestuurder wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Een 35-jarige man uit Utrecht is zondagnacht ons 04.45 uur op de Rijksweg A1 Noord ter hoogte van Baarn aangehouden wegens het rijden onder invloed. Na een positieve blaastest werd de bestuurder voor een ademanalysetest meegenomen naar het politiebureau. De test gaf 835 ug/l aan. De man kreeg een rijverbod van 10 uur, heeft zijn rijbewijs moeten inleveren en is met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

SOEST - Een 16-jarige Soestenaar werd zondagochtend op de Stadhouderslaan om 02.30 uur aangehouden toen hij met zijn snorfiets een rood licht negeerde. Bij het uitschrijven van de bekeuring gedroeg de bestuurder zich recalcitrant en beledigde hij politieagenten. Hij bleek te veel te hebben gedronken (520 ug/l). Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt